Asi každý z nás má doma lékárničku, kde má léky pro případ, že by jej něco bolelo, nebo se mu stal úraz. Co v takové domácí lékárničce všechno mít? Buďte pro jistotu připraveni na vše a do lékárničky si kupte především prášky na bolesti, které nás mohou potkat kdykoliv.

Může jít o bolest hlavy, zubů, břicha a podobně. Potom prášky na snížení teploty. Může vás začít trápit teplota v nočních hodinách, nebo o víkendu a vy tak díky těmto lékům, můžete srazit teplotu do té doby, než se otevře ordinace vašeho praktického lékaře.

Další léky, které by vám doma neměli chybět jsou léky na průjem, může se stát, že sníte něco špatného a vás začne trápit průjem. Sáhněte tedy co nejrychleji po lécích proti průjmu. V lékárničce by neměli chybět obvazy a náplasti.

Další věc, kterou byste doma měli mít při ruce jsou léky na kašel, bolest v krku a rýmu. To vše vás může kdykoliv potkat a vy tak nemusíte ihned nutně hledat lékaře, nebo lékárnu, ale léky si můžete naordinovat ihned doma sami.

Dobré je mít doma v lékárničce i panthenol na spáleniny, který zejména v létě můžete akutně potřebovat. Do lékárničky si klidně pořiďte i vitamíny, které budete denně užívat, protože i ty jsou pro váš organismus velice důležité a užívat by je měl každý z nás.

Pokud vás v létě štípne jakýkoliv otravný hmyz, buďte na to připraveni a mějte doma v lékárničce něco, co je dobré na štípance a čím štípance můžete ihned potřít. Máte-li doma malé děti, pak mějte v lékárně výbavu samozřejmě i pro ně. Důležité je, aby tyto léky byli vhodné pro děti. Určitě mějte něco na bolest, teplotu, proti průjmu, ale i proti zácpě, na kašel i na rýmu. Dětem kupte nějáké pěkné, barevné náplasti, které se jim budou líbit.