Kotníková ortéza pro fotbalisty: Předejděte efektivně zranění

0
265

Fotbal představuje jeden z kontaktních sportů, v němž jsou střety mezi jednotlivými hráči na denním pořádku. Každý, kdo někdy alespoň rekreačně kopal do kulatého nesmyslu, potvrdí, že vyhnout se kontaktu s protihráčem a mnohdy bohužel i spoluhráčem není vůbec jednoduché. I proto je zapotřebí minimálně na závodní úrovni dokonalá ochrana nejvíce frekventovaných míst. K těm patří především kotníky. Právě na toto místo, kde se nachází nejen kost, ale i často poraněné vazy. Ochrana těchto míst není nijak složitá v případě, že se využívá správná kotníková ortéza pro fotbalisty.

Ortéza jako prevence, nebo po zranění

Využití ortézy je poměrně frekventované. Často se volí jako prostředek prevence před potenciálním úrazem a zasažením oblasti kotníku. Ochránit dokáže i při poúrazových stavech, kdy je kotník obzvláště náchylný k jakémukoli nepřirozenému pohybu. Naším tipem je moderní ortéza na kotník Mueller XLP Ankle Brace, která je vyrobena speciálně s přihlédnutím ke zraněním, jež vznikají při fotbalu.

Ochrana kotníku nejen pro profesionály

Velmi důležitý je pro fotbalisty a sportovce všeobecně nejen pocit bezpečí. Jakékoli ochranné prostředky nesmí hráče nijak omezovat v pohybu. Při kopané musí mít hráč v noze dokonalý cit, aby mohl ovládat míč přesně podle potřeby. U ortézy Mueller XLP si můžete být jisti tím, že cit bude dokonalý a vy nebudete omezeni vůbec nijak. Díky vysoce odolným materiálům, jež jsou lehké a nepokrývají špičku nohy, bude ochráněna nejen vaše Achilova šlacha, ale i ostatní části kotníku.

Ocení ji i ostatní sportovci

Zmiňovaná kotníková ortéza od známé americké společnosti Mueller Sport Medicine se využívá nejen u fotbalistů. Ocení ji i ostatní sportovci, kteří potřebují vysoký stupeň ochrany při svém pohybu charakteristickém poměrně vysokými rozsahy. Jmenovat bychom mohli kolektivní sporty jako florbal, lakros, házena, pozemní hokej a další.