Cyklistická sezona právě začíná. Většina z vás má sice doma kolo, ale bojí se na něm jezdit dál než pár kilometrů od domova z obavy, že by delší trasy fyzicky nezvládli. Vystoupat velký kopec může být po desítkách ujetých kilometrů velkým problémem i pro zkušeného cyklistu, natož pak pro rekreačního sportovce. Strach ale mít nemusíte, pokud si pořídíte elektrokolo, případně se obrátíte na specialisty, pro které je přestavba kola na elektrokolo hračkou.
Elektrokolo je vlastně klasickým kolem. Rozdíl spočívá jen v tom, že má přídavný motor, který se napájí z baterie. Moderní elektrokola s velkým dojezdem jsou schopna bez přestání ujet až 200 kilometrů.

Při šlapání se nenadřete ani v těch největších kopcích

Nemyslete si ale, že tento moderní typ kola funguje jako babeta. Šlapat musíte i v momentě, kdy vám pomáhá motorek. Jen máte daleko méně práce, jízda i do velkého kopce vás stojí méně námahy a potu. Jde o ideální prostředek pro ty z vás, kteří jsou na tom fyzicky přeci jen trochu hůře.

Elektrokolo poslouží i zdravotně handicapovaným

Elektrokolo se ale hodí i v okamžiku, kdy jste třeba po úrazu a nemůžete podávat plný výkon.
Jako příklad moderního produktu lze uvést elektrokolo Apache. Jedná o kolo s elektrickým pohonem od českého výrobce, který se na tento typ kol specializuje od roku 2008. V současné době už nabízí celou řadu modelů se čtyřmi různými pohonnými systémy dle výkonnosti.

Pořízení kola s elektrickým pohonem není nijak zásadně drahou záležitostí

I klasické kolo se dá přestavět na elektrokolo. Vždy se ale v tomto případě obraťte na odborníky, domácí kutilství raději nechte na jiné příležitosti. Přestavba ostatně není nijak extrémně finančně náročná, stejně jako pořízení již hotového elektrokola. Vyjde vás jen o něco dráž nežli klasické jízdní kolo bez přídavného pohonu.