Jaký bazén vybrat na zahradu aneb Přestaňte v tom plavat

0
260

Zavřete oči a představte si, že za parného léta můžete skočit do bazénu, kdykoli se vám zamane. Že se vám ta představa líbí? Tak se pojďte podívat, jaký bazén bude pasovat právě na vaši zahradu.

Nafukovací bazén udělá radost především dětem

Preferujete snadné a rychlé řešení letního koupání? V případě, že hledáte místo, kde se o letních prázdninách vyřádí vaše děti, vsaďte na nafukovací bazén. Jeho zprovoznění vám nezabere víc než pár minut. Stačí pouze nafouknout vzduchový límec, napustit vodou a můžete se cachtat. A když si vyhrajete, stejně rychle ho zase a jednoduše složíte. Opravdu nic komplikovaného!

TIP: Pokud tento typ bazénu chcete nechat na zahradě celé léto, vyberte takový, který má v balení filtraci. Vyhnete se tak opakovanému vylívání a dopouštění vody.

Nadzemní bazén – určete si sami, jak bude hluboko

Pokud hledáte nadzemní bazén, který lze zapustit tak hluboko, jak jen chcete, právě jste ho našli. A co je na něm úplně nejlepší? Jeho zprovoznění zvládnete úplně sami. Obvod kruhu má až 6,4 m a jeho hloubka může být i 1,20 metru. Není to už žádný drobeček. Jedná se o plnohodnotný bazén, který bude bavit nejen děti, ale i dospělé.

Zapuštěný bazén: luxus, který si užijete celé léto

Cena těchto bazénů jde poslední roky dolů, a tak je můžeme na zahradách našich přátel a sousedů vidět čím dál častěji. Chtěli byste takový i vy? Je to snadné. Na trhu jsou totiž právě zapuštěné bazény, které nepotřebují ani podkladovou betonovou desku, ani předpřipravené opěrné zdi. Nainstalovat je tedy zvládnete během jediného dne. Jestli k nim pořídíte ještě ohřev vody, protiproud nebo třeba podvodní osvětlení, je už na vás.

Zábava od jara do podzimu? Zastřešený bazén

Hitem posledních let jsou domácí kryté bazény. Na trhu máte na výběr nepřeberné množství typů krytí i zastřešení. Velmi praktické je například posuvné zastřešení. Kombinuje totiž výhody krytých bazénů s těmi klasickými. Posuďte sami. Usnadní čištění bazénu, neboť zabrání padání nečistot do vody. Vyhřeje vodu v bazénu a vy se tak můžete každý rok koupat až o 3 měsíce déle. A navíc zvýší bezpečnost malých dětí a domácích mazlíčků.

Už máte jasno, ve kterém z bazénů se letos budete cachtat vy?