Jak pečovat o pokožku těla

0
290

Každý bychom měli pečovat nejen o pleť, ale také o pokožku těla. Jak o pokožku těla pečovat? Největší péči bychom měli pokožce těla věnovat v létě, kdy je jednak vystavena slunci a pak také okolí a tak by měla vypadat co nejlépe.

Hydratace

Velmi důležitá je hydratace, která je nutná k tomu, aby pokožka těla byla jemná, vláčná a příjemná i na dotek. Hydratovat pokožku můžeme tělovým mlékem, který naneseme vždy po koupeli. Jednou týdně bychom si měli udělat peeling celého těla, abychom se zbavili odumřelých buněk.

Depilace

Depilace je velmi důležitá, obzvlášť nosíme-li sukně, nebo šortky. Depilovat bychom se měli podle potřeby a podle toho, jaký způsob zbavení se ochlupení, nám osobně bude nejvíce vyhovovat. Po depilaci bychom měli opět pokožku dokonale promazat. Existují krémy, které zpomalují růst chloupků.

Zbavení pokožky celulitidy a strií

Celulitida trápí snad každou ženu a je jedno, zda je žena štíhlá, či silnější. Opravdu celulitida není o tom, že na sobě máme tuk. Jak se celulitidy zbavit? Při koupeli masírujte místa, kde celulitidu máte speciálními žínkami a kartáči a po té promažte krémem, který je na celulitidu určen. Pokud máte strie, použijte krém na strie.

Péče o opálenou pokožku

Pokud si před opalováním provedete peeling celého těla, pak bude vaše opálení mnohem intenzivnější a jednotné. Po opalování si vždy naneste na tělo krém, který pleť bude hydratovat. Můžete použít i krém samoopalovací, aby vaše opálení bylo intenzivnější. Nezapomínejte na opalovací krémy s vysokým faktorem.

V zimě můžete o pokožku těla pečovat krémy, které vás prohřejí a způsobí tak to, že vám bude tepleji. O pokožku těla pečujte v každém ročním období, v létě však o něco intenzivněji. Jak vaše pokožka vypadá je velmi důležité i pro váš vnitřní dobrý pocit.