Extrémní sporty aneb pohled na svět z oblak

0
242

Zdá se vám život příliš nudný? Jste unavení z povinností všedních dní? Rádi byste si něčím zpestřili obyčejné zimní týdny? Hledáte něco, co by vám vrátilo chuť do života? Pak se přímo nabízejí extrémní sporty provozované ve vzduchu. Přestože vás pravděpodobně napadá především seskok padákem, je jich daleko více.

Seskok padákem je poměrně běžným zážitkem. Jistě i vy ve svém okolí máte někoho, kdo si ho vyzkoušel. Skáče se snad po celé republice, není to nebezpečné a je velmi pravděpodobné, že pokud se už odvážíte, nebudete skákat pouze jednou. Jedná se o silně návykový zážitek. Šílený strach před prvním skokem je normální, ale snad všichni, kteří jej absolvovali, si následně ten pocit, kdy letíte dolů, nemohou vynachválit.

Zážitků ve vzduchu je spousta

Adrenalinových aktivit, při nichž si užijete pohled na svět z výšky, je spousta. Co byste řekli třeba na bungee jumping? Nebo akrobatický let vrtulníkem? Hodně oblíbený je v posledních letech také paragliding, při němž plachtíte vzduchem díky speciálnímu padákovému kluzáku.

Všechny tyto sporty vypadají nebezpečně, nicméně jestliže je absolvujete pod vedením zkušeného instruktora a se správným vybavením, nemůže se vám nic stát. Ovšem právě ten pocit, že se vlastně absolutně bez kontroly vznášíte několik desítek metrů nad zemí, vám vlije adrenalin do žil.

Můžete začít s něčím klidnějším

Nemáte nervy na to, abyste skočili z letadla a užili si volný pád? Zkuste adrenalin na zemi. Líbilo by se vám být pilotem letadla, kterému dochází palivo? Jestli jste vždy sledovali seriál Letecké katastrofy, budete z takového zážitku nadšení.

Pokud toužíte spíš po klidu a romantice, objednejte si vyhlídkový let balónem. Vezměte svoji drahou polovičku a poznejte svět z výšky nejdříve pomaloučku polehoučku. Pak si možná společně troufnete i na ten seskok. Trocha adrenalinu v krvi ještě nikdy nikoho nezabila, tak se podívejte na www.leteckezazitky.cz a vyberte si.