Touha po zdravém těle a krásné postavě nikdy neumírá. A s novým rokem bývá ještě o poznání větší! Pokud se i vy právě začínáte připravovat do plavek nebo chcete zapracovat na své fyzičce, odškrtněte si svůj seznam potřebného vybavení s CCC!

Není to jen odhodlání a dobrá nálada, co je na změnu životního stylu potřeba. K dodržování pravidelných tréninků vás bude motivovat i to správné tréninkové oblečení a obuv. Bez čeho se v posilovně neobejdete a v čem se vám bude cvičit nejlépe?

Fitness oblečení pro ty nejlepší výkony

Pryč jsou ty časy, kdy cvičila jen hrstka lidí, a to v obyčejných legínách, trikotech, tričkách nebo kraťasech. Momentální kultura wellness, fitness a kult těla se staly mainstreamem a kdo dnes nechodí do fitka, jako by nebyl. Naštěstí si to každý může užít naplno díky kvalitnímu tréninkovému vybavení, které doslova pomáhá k lepším výsledkům.

Dámské fitness oblečení i fitness oblečení pro muže je aktuálně dostupné v celé řadě funkčních materiálů, které se starají o to, aby se člověk při tréninku cítil co nejvíce pohodlně. Speciální textilie umí efektivně odvádět pot od pokožky těla, rychle schnou a poskytují tak svěží komfort přímo v průběhu těch nejtěžších tréninků.

Revoluční technologie sportovních velikánů

Každá sportovní značka přitom přistupuje ke svým materiálům různě a přichází s vlastními patentovanými technologiemi, které se starají o ten nejlepší zážitek při sportu.

Značka Adidas nabízí například oblečení se speciální technologií Climacool, která vám pomůže zvlášť při tréninku v horkém počasí. Měkké a prodyšné kousky Climacool ochlazují tělo nejen samotným materiálem, ale i řadou ventilačních zón, které ke zchlazení organismu ještě přispějí. Climacool technologie je běžná i u prodyšných svršků pánských a dámských sportovních bot Adidas, ve kterých vám rozhodně horko nebude.

S obdobnou technologií přichází u svého oblečení i značka PUMA. S jejími materiály typu dryCELL se setkáte hlavně u funkčních triček i kalhot.  Při tréninku vám pomohou zůstat v suchu a pohodlí, zatímco se budete moct plně soustředit na svůj výkon.

Značka Reebok jde ještě dál, a kromě pohodlí bez potu na kůži přichází dokonce s technologií proti zápachu. Produkty, které tzv. motionfresh mají, bojují proti nepříjemným čichovým vjemům způsobených potem. Najdete ji například u některých sportovních legín.

Co si s sebou do fitka zabalit?

Udělejte si z každého tréninku skvělý zážitek! Pomůže vám v tom tréninkový plán nebo alespoň základní vize, čemu se v konkrétní den budete věnovat, aby cvičení mělo smysl. Chybět by neměly ani základní nezbytnosti, které vám pobyt v posilovně usnadní.

Kromě dostatečně velké lahve s vodou si nezapomeňte hlavně ručník, který minimalizuje opotřebení kožených sedáků na strojích a je i vhodnou hygienickou pomůckou. Pro extra porci motivace si přibalte sluchátka, díky kterým odstřihnete okolní svět a budete se lépe soustředit na svůj osobní výkon. Stopky na telefonu vám zase pomohou s hlídáním času a pauz u jednotlivých cviků.

A samozřejmě si nemůžete zapomenout ani vhodné oblečení a dobré tréninkové boty. Se základní orientací v tom, jak s materiály jednotlivé značky pracují, si výběr nových kousků určitě užijete.

Fitness oblečení pro muže

Základem je savé tričko nebo tílko, které bude dobře odvádět pot. Můžete vsadit na funkční materiály i 100% bavlnu, která je také prodyšná a hodí se na mírnější tréninky v teple i zimě. Pokud se chystáte na trénink po ránu, přidat můžete ještě mikinu, která vám ze začátku pomůže se zahřátím svalů a ihned po tréninku vás ochrání před případným nastydnutím.

Dospod volte kvalitní tepláky, které jsou na cvičení univerzálnější volbou než sportovní kraťasy. Udrží svaly i klouby lépe v teple a ochrání vás před zraněním. Pokud se ale zrovna chystáte cvičit nohy a tepláky by vám neumožnily flexibilní rozsah pohybu, kraťasy budou také dobrou volbou. Alternativou mohou být i kraťasy v kombinaci s pánskými legínami. Nezapomeňte ani na kvalitní pánské sportovní boty.

Dámské fitness oblečení

Kvalitní tričko nebo tílko, které dobře odvádí pot, je i dámským základním vybavením do fitka. Potřebovat k němu budete sportovní kraťasy, tepláky nebo pohodlné legíny, které jsou aktuálně mezi ženami nejpopulárnější volbou. Široká nabídka designů, barev, prodyšných materiálů i střihů z nich dělá nejen funkční, ale i stylové vybavení na fitness.

V neposlední řadě si nezapomeňte pořídit pevnou fitness podprsenku, která vám nabídne dostatečnou oporu a zefektivní váš trénink. Pokud si troufáte cvičit pouze v ní, nabídne vám i dokonalou flexibilitu pohybu.

Poslední dobou jsou oblíbené také fitness sety, které nejčastěji tvoří právě sportovní podprsenka a legíny. Ušetří vám navíc práci s kombinováním fitness oblečení. Set je stylově sladěný a budí pozornost, takže si díky němu můžete z fitka udělat své vlastní tréninkové molo.

Tréninkové boty

Na kvalitních sportovních botách v posilovně všechno stojí – váš výkon a bezpečí rozhodně. Nemusíte si hned pořizovat speciální boty na posilování, ale pokud se řadíte mezi pokročilé, pořiďte si tréninkové boty s plochou podrážkou, které jsou důležité hlavně při zvedání těžších vah s nohama na zemi. Oblíbené jsou třeba boty Converse, které mají plochou gumovou podrážku a účinně tak přiléhají k zemi. Další modely s nízkou plochou podrážkou najdete třeba mezi modely pánských sportovních bot Adidas.

Jako začátečníci si ale vystačíte s jakoukoliv kvalitní sportovní botou. Pokud do svých tréninků často zapojujete cardio aktivity a běh, alespoň malé odpružení u bot a tlumení otřesů je žádoucí. Především ženy, které nevzpírají, si tedy určitě vyberou své dámské sportovní boty třeba u progresivní značky Under Armour, která se na tlumení nárazů specializuje například pomocí technologie Charged Cushioning.  

CCC seženete všechno sportovní oblečení i obuv od svých oblíbených značek pod jednou střechou i online. Do nabídky neustále přibývají nové kolekce, díky kterým se vždy snadno a rychle dostanete k těm nejnovějším trendům. Vybavte se na svou příští návštěvu fitka s inovativním oblečením od těch největších velikánů současné sportovní módy!