Po každém mistrovství světa v hokeji se objeví nová generace malých hokejistů. Lední hokej je u nás doslova fenomén a nutno dodat, že v něm jsou Češi skutečně úspěšní. Snem každého hokejisty je ta nejvyšší meta, kterou je NHL a několika málo vyvoleným se to i poštěstí. Máte doma také malého nadšeného hokejistu? A chcete pro něj připravit ty nejkrásnější Vánoce? Zde najdete pár tipů na dárky, kterými stoprocentně potěšíte.

Vybavení na hokej

Tím hlavním jsou pro každého hokejistu brusle a hokejka, bez nich by byl na ledu zcela nemožný. Výběr obojího však závisí na zkušenostech hráče. Něco jiného koupíte začátečníkovi a něco zcela odlišného pokročilému hokejistovi. Začátečník by měl mít jak měkčí hokejku, tak i měkčí brusle, nebudou ho tolik bolet nohy a při střele se tak moc nenadře. Zkušený hokejista naopak potřebuje tvrdší výstroj. Do bruslí se potřebuje více opřít a stejně tak už i ví, jak zacházet s tvrdší a pružnější hokejkou. Ve výstroji by rovněž rozhodně neměly chybět rukavice a helma. Rukavice potřebujete hlavně kvůli zimě, ale oboje se dá považovat také za nezbytný ochranný prvek. Hokej patří mezi tvrdé kontaktní sporty, tím pádem se ochrana vždycky hodí. Rukavice ztlumí náraz při pádu a ochrání prsty při možném pořezání noži na bruslích a helma snad ani obhajovat nepotřebuje. Při srážce či pádu je její funkce nezastupitelná.

Pro fanoušky

Miluje vaše dítě hokej, ale nehraje ho? Nevadí, i v tomhle případě existuje několik možností, jak mu udělat pod stromečkem radost. Vsaďte například na originální hokejový dres oblíbeného týmu z NHL. Rovněž hokejovou tašku sice možná více využije hráč hokeje, ale určitě ji ocení i nehrající fanoušek. Vždyť velká sportovní taška se hodí vždycky. Tašky Bauer na kolečkách jsou lehké a přitom mají skutečně pevné švy, takže pohodlně nahradí i těžké a neskladné kufry.