Dovolenou je třeba si řádně užít a nevysedávat doma. Jedině tak si náležitě odpočinete od všedních starostí a zpět do práce se vrátíte s novou energií. Nejlépe si odpočinete na horách. Skvělé podmínky po celý rok nabízí v tomto směru Národní park Šumava a konkrétně malá obec Kvilda.

Rekreace na Kvildě s ubytováním v útulném penzionu u sjezdovky

Ubytování na Horské Kvildě se dá sjednat celoročně, nejen během zimní sezony. Najdete zde velmi pěkný penzion Horská Kvilda, který seskládá z několika prostorných apartmánů. Pokud jedete ve více lidech, bez problémů se sem vejdete. Největší apartmány Kvilda totiž pojmou i více než 4 osoby.

Penzion Kvilda vás rád uvítá během celého roku

Ski penzion Kvilda je oblíbený hlavně v zimě, kdy si sem můžete zajet na dovolenou a za lyžováním. Na sjezdovku přitom nemusíte nikam daleko, nachází se totiž přímo v těsné blízkosti penzionu. Ti z vás, kteří jsou přeci jen trochu náročnější a hledají delší sjezdovky, mají to jen pár kilometrů do zimního střediska Zadov, kde je pro vás každou zimu připraveno více než 10 km sjezdových tratí. Ani běžkaři tu ale nepřijdou nijak zkrátka. Oblast v okolí Kvildy lemují desítky kilometrů běžeckých tras, které jsou po celou zimu upravované.
Ubytování na Kvildě doporučujeme nejen mladým lidem, kteří vyznávají aktivní způsob rekreace. Jsou vhodné také pro rodiny s dětmi, které hledají poklidné a příjemné zázemí. Každý apartmán je vybavený vlastní kuchyňkou a sociálním zařízením.

Ideální místo pro výlety po Šumavě

Během rekreace na Šumavě se z Kvildy můžete podívat třeba k nedalekému pramenu Vltavy, kousek dál je pak Boubínský prales. Procházky jsou ideální zejména od jara do podzimu. Kromě pěší turistiky se tu dají výborně využít také kola. V zimě pak samozřejmě sjezdové lyže. Kompletní vybavení na svahy si můžete zapůjčit přímo v penzionu Kvilda, je zde totiž půjčovna lyží.
Ze Šumavy se vrátíte plni energie a zážitků. Na rekreační pobyt na hory nemusíte jezdit do drahých Alp, stačí navštívit české hory, které jsou v lecčems možná i lepší. Zejména v cenách. Penzion Kvilda nabízí ubytování za velmi příznivé ceny, takže si rekreaci na horách může užít opravdu každý z vás.