4 tipy pro svěží pleť

0
352

Zbavte se zašedlé pleti, která vypadá starší, než ve skutečnosti je. Dopřejte jí pravidelnou péči a pravidelně se rozmazlujte. Nepřidávejte si zbytečně roky navíc a udělejte vše proto, aby vaše pleť vypadala svěže a mladistvě. Poradíme vám, jak na to.

1) Pravidelné čištění pleti

Aby byla vaše pleť vždy svěží věnujte jí pozornost při čištění. Začněte vždy výběrem správných kosmetických přípravků pro konkrétní typ pleti. Pokud máte suchou pleť je potřeba ji  hydratovat, pokud vás trápí mastná pleť s akné, na místě jsou čistící gely právě proti akné. Při čištění pleti dodržujte jednoduchá pravidla, kdy se nejprve odlíčíte, poté pleť vyčistíte a následuje výběr vhodného pleťového krému, případně nočního krému, který se nanáší každý večer před spaním.

2) Každodenní odlíčení

Je téměř nutností se každý den pečlivě odlíčit. Nikdy nechoďte spát s make-upem, zapudrovanou tváří ani nalíčenýma očima. Vaše pleť by velmi trpěla, uzavřeli byste její póry, které mají v noci volně „dýchat“. I když by se neodličování neprojevilo třeba na druhý den, po nějaké době byste si mohli všimnout, že je vaše pleť zašedlá, má větší problém s akné a navíc byste i nepříjemné kruhy pod očima.

3) Zjistěte, co vaše pleť potřebuje

Pokud nevíte, co přesně by vaše pleť potřebovala a nevíte jistě, zda se soustředit na kosmetiku pro suchou pleť, případně pro mastnou pleť, vyzkoušejte analýzu pleti. Po nahrání fotografie svého obličeje se velmi rychle dozvíte, kde se na vaší tváři nachází problémová místa a nabídne se vám i možnost, jak danou situaci řešit.

4) Správná strava a vitamíny

Určitě vás nepřekvapí, že na vzhledu vaší pleti se podílí také správné stravování. Doplňte do svého jídelníčku dostatečné množství bílkovin, kam patří nejen maso, ale také luštěniny, vejce, sýry a v neposlední řadě i houby jako je shitake nebo hlíva ústřičná. Pro získání svěží pleti vám pomohou také čerstvé zelené saláty, od rukoly, přes ledový salát až po salát polníček. V některých případech je potřeba přidat i doplňky stravy. To poznáte, když kromě problémů s pletí řešíte i lámající se nehty a vypadávající vlasy.