Patříte mezi milovníky sportu a nedáte dopustit na pravidelný pohyb? Vyberte si takovou kardio aktivitu, která vás bude bavit. U kardio cvičení navíc mnohem rychleji spálíte tuky a dostanete se do formy.

1)  HIIT

Slyšeli jste už o cvičení, kterému se říká HIIT? Jedná se o vysoce intenzivní intervalový trénink. Při tomto cvičení se tak střídá nízká a vysoká intenzita tréninku. Velkou výhodou HIITu je rychlejší spalování, viditelné výsledky a zvýšení fyzické kondice, kterého si všimnete. U většiny ostatních druhů cvičení narůstá fyzická kondice pozvolna, u HIITu se však budete divit, jak rychle se přestanete zadýchávat při běhu nebo při chůzi do schodů.

2) Běh

Pokud chcete rychle a viditelně zhubnout a zformovat své tělo, vyberte si běh. Je na vás, zda si pořídíte domů běžecký pás nebo oblečete letní sportovní oblečení a vyběhnete do přírody. K běhání si pořiďte kvalitní obuv a k měření času i kilometrů využijte chytrý náramek nebo chytré hodinky, propojené s telefonem a GPS.

3) Letní sporty

Z letních sportů si vyberte míčové hry, případně oblíbený tenis nebo plavání. Oblíbenou kardio aktivitou, kterou můžete provozovat nejčastěji v létě je také jízda na kole a jízda na kolečkových bruslích. Při jízdě na kole si užijete výlety po okolí a na in-linech se dá jezdit například i se sportovním kočárkem.

4) Zimní sporty

Milovníci zimního sportu s kvalitní lyžařskou výbavou, dávají přednost i zimní dovolené na horách. V zimě si kromě bruslení a sáňkování, užijete hlavně lyžování. Pořiďte si kvalitní sjezdové lyže, obřačky nebo slalomky a vyrážejte na svah, jak nejčastěji to jde. Nezapomínejte na kvalitní lyžařské oblečení, ať už se jedná o zimní kalhoty a bundu nebo lyžařskou kombinézu. Hodinou lyžování navíc spálíte až 500 kcal.

5) Domácí cvičení

Pokud dáváte přednost cvičení v klidu svého domova, najděte si na internetu cvičební videa a vyzkoušejte například tabatu, kick-box nebo oblíbený aerobik. Zařaďte pravidelné cvičení do svého režimu a uvidíte, že za pár měsíců na vás bude vaše snaha vidět.