Když je venku zima …

Snad každý z nás nerad vychází ven, když je tam nesnesitelná zima, při které pomalu mrzne i dech. A co teprve ti, kteří chodí dennodenně do práce? A obzvláště ráno bývá zima největší …

Kdo nechce tolik mrznout a chce v klidu dojít do práce, na nákup či snad s dětmi do školky, nejenom, že by se měl pořádně obléknout, ale měl by si i pořídit nějaký zdroj tepla, který ho bude zahřívat po celou dobu jeho pobytu venku. Předejdete tak nejenom nepříjemnému mrazu a zimě, ale dokonce tím získáte i jistou prevenci před nachlazením.

Jak se před zimou chránit?

Nejběžnější a nejlogičtější způsob, jak se před zimou a mrazem chránit je, teple se obléknout. Ovšem, co když ani to nestačí? A komu by se chtělo na sobě nosit 6 vrstev oblečení? Stačí 2 – 3 pořádně teplé mikiny a už se nemůžeme ani hnout. A problémy, které nastanou při převlékání jsou nemalé. A zrovna tak trvá dlouho i jejich oblečení.

Namísto několika vrstev je tu ovšem šetrný, praktický a téměř beznákladný způsob, jak být v teple i venku. Samozřejmě není zaručeno 100 % teplo a po celém těle, nicméně zahřátím si trupu získáme dostatek tepla i na jeho předávání do rukou a do nohou.

Jistě všichni znáte takové ty gumové lahve plné horké vody, které se používají např. při nemoci pro zahřátí pod peřinou apod. A ty se dají úplně stejně využít i v tomto případě, když si jednu plnou horké vody vezmete pod bundu. Nejlépe uděláte, umístíte-li ji mezi tričko (triko) a mikinu, na které pak máte ještě i bundu.

Dojde tak k dobrému udržování tepla a zároveň i k jeho dobrému rozvodu po těle. Dostatečně zahřátý trup se začne ventilovat a bude předávat přebytečné teplo horním i dolním končetinám, takže dojde k celkovému zahřívání i k prokrvení.

Nic netrvá věčně …

Kdo nemá takovouto gumovou lahev, nebo ji nemůže nikde sehnat, lze ji objednat z internetu. Kdo by si chtěl ovšem tenhle trik nejprve vyzkoušet, aniž by musel něco investovat, stačí, když použije obyčejnou umělohmotnou lahev. Ta ovšem nebude udržovat teplo tak účinně a ani při rozvodu nebude natolik efektivní, neboť gumová lahev je většinou placatá a tak pokrývá větší plochu Vašeho těla.

Nesmíte ovšem také zapomenout, že voda v lahvi vydrží horká cca 30 – 45 minut, poté už nebude voda v ní natolik teplá, aby Vás stále zahřívala, takže je potřeba vodu měnit, pokud pobýváte venku déle.