Péče o vlasy

Asi každá žena si dělá starosti s tím, jak vypadají její vlasy a jak by vypadat měly a neměly. Podíváme se tady na pár typů, které by nám mohly udělat den světlejší a veselejší, protože vaše vlasy a tím i váš účes zazáří zdravou krásou.

Typy vlasů a jak na ně

Pokud máme suché vlasy je možné, že se nám nevytváří mnoho mazu. Na vině nemusí být funkce pokožky, ale může to být častým mytím vlasů nebo fénovaní. Vyměňte svůj běžný kondicionér za bezoplachový, nefoukejte vlasy příliš horkým vzduchem. Takovýmto vlasům můžeme pomoci i zevnitř, když budeme jíst doplňky stravy, které mají vyšší obsah nenasycených mastných kyselin.

Autor obrázku: hourig94

Pokud máte vlasy mastné nebo jemné, používejte šampóny na objem, ale také dávejte pozor na foukání vlasů příliš horkým vzduchem. A pokud si myjete hlavu, je lepší ji mýt vlažnou vodou, než horkou.

V neposlední řadě jsou to vlasy barvené. Téměr každá z žen a už i hodně mužů si barví vlasy a to i na jiný odstín než je ta naše původní barva. Proto používejme speciální šampóny určené na barevné vlasy, aby se namáhané vlasy regenerovaly, vyživily, hydratovaly a také se barva tolik nevymývala.

 

Každý máme nějaké vlasy a nemůžeme s tím nic moc udělat, je to náš genetický dar, takže se můžeme opravdu spolehnout jen na různé přípravky, které jsou dnes na trhu a z vlastní zkušenosti vím, že jsou i přípravky, které při opravdu pečlivém používání a starání se o vaše vlasy účinkují přesně tak, jak výrobce uvádí.