Celulitida a jak se jí zbavit

0
427
Autor obrázku: dion gillard

Celulitida a jak se jí zbavit

Autor obrázku: dion gillard

Mnoho žen trápí pomerančová kůže, která nejen že nehezky vypadá, ale zároveň je známkou toho, že něco není s našim tělem v pořádku.

Pomerančová kůže není jen otázkou špatného životního stylu, může ji zčásti způsobit i dědičnost, stres a dokonce i hormonální antikoncepce. Léčba je velice zdlouhavá a ne vždy stoprocentní. Velké množství žen se celulitidy nedokáže úplně zbavit, ale je možné ji alespoň zmírnit a to hned několika způsoby.

1) Pestrou a vyváženou stravou

Je třeba dbát na to, co tělu dopřáváme. Pokud se cpeme tukem nasáklými hamburgery a velkým množstvím sladkostí, není divu, že máme pomerančovou kůži. Jsme přece to, co jíme, na to nikdy nezapomínejte. Chcete-li zmírnit celulitidu, začněte se změnou jídelníčku.

2) Sportem

Ideálním sportem je běh, jízda na kolečkových bruslích, aerobic, rychlá chůze… Každý pohyb je ale dobrý, když se provozuje pravidelně. Pamatujte, že nárazové cvičení způsobí víc škody než užitku. Snažte se cvičit alespoň třikrát týdně, ale nijak se nepřetěžujte! Začněte hezky pozvolna. Je jasné, že napoprvé neuběhnete maratón. Bohatě stačí, když pro začátek zvládnete pomalu proklusat necelý kilometr. Když svou snahu nevzdáte, kondice půjde rychle nahoru.

3) Speciálními krémy

Hlavně nevsázejte na to, že čím dražší, tím lepší, to je nesmysl. Každá žena je jiná a každá má jiné potřeby. Některým ženám opravdu zabírají drahé krémy, ale jiným nemusejí dělat dobře. Krém proti celulitidě může stát klidně i 80 Kč a může pomoct. Záleží na tom, co vám vyhovuje.

Krémy používejte alespoň jednou denně po sprše a vmasírujte krouživými pohyby. Existují a různé masážní strojky či hlavice na vtírání krému, které účinek lehce zvýší.

Autor obrázku: Steven Depolo

4) Střídavá sprcha

Můj nejúčinnější bojovník proti celulitidě. Sice nějakou dobu trvá, než si na to zvyknete, ale výsledek opravdu stojí za to.

Je to jednoduché. Až půjdete do sprchy, pustě si vodu teplou tak, jak vám vyhovuje. Pak si nastavte studenější a krouživými pohyby sprchujte problémové partie. Přidávejte studenou, dokud nebude úplně ledová. Vydržte alespoň minutu a pak pomalu přidávejte teplou. Opakujte tolikrát, kolikrát vám to vyhovuje, já to obvykle dělám tak třikrát.

Ale pamatujte, je mnoho žen, co sprchu ledovou vodou hned nesnesou, ale věřte mi, chce to čas. Jistě si na takové sprchování za pár týdnů zvyknete a výsledky se brzy dostaví.