Jak je to s tím, když se rozhodneme držet hladovku? Děláme dobře či špatně?

Proč chtějí lidé držet hladovku?

Autor obrázku: D.C.Atty

1) Nějaký zvláštní typ demonstrace, která vesměs končí tím, že se daný člověk vybulí hlady a stejně nedosáhne toho, čeho chtěl.

2) Lidé si chtějí držet štíhlou linii a většinou by nechtěli nijak omezovat svůj apetit, tak si sem tam dopřejí, co mají rádi, ale potom, aby to vykompenzovali, tak začnou držet hladovku.

3) Někde si přečtou, či jim někdo poradí, aby si pročistili své tělo tím, že bude držet hladovku.

Děláme dobře nebo nám to jen uškodí?

To zejména záleží na tom, v jakém množství je tělo zvyklé potravu přijímat. Pokud jde o člověka, který je zvyklý jíst několikrát denně a ve velkém množství, tak by to pro takové tělo nemuselo být úplně nejlepší. A upřímně takoví lidé to nevydrží.

Ale pokud jde o lidi, kteří nepotřebují velký přísun potravy, tak jim to nijak neublíží. Ale rozhodně by ani tak neměli držet hladovku, jen jako protest.

Jak je to s třetím důvodem držení hladovky?

Tak pro lidi, kteří trpí obezitou či mají lehkou nadváhu a podobně, tak pro ně je vhodnější než úplně hladovka, tak jen třeba jíst vybraná jídla, jako jíst ve velkém, ale pouze zeleninu, či uvařenou rýži a podobně.

A pro osoby, které nemají takový velký přísun potravy, je to určitě dobré. Říká se, že by se člověk měl aspoň jednou do měsíce takto pročistit, kdy nic nejí a jen pijí vodu. Tělo tak nabere dostatečné množství vody a pomocí vody, které tělo dostane navíc, se společně s vodou z těla odvádí látky, které jsou přebytečné, či si s nimi tělo nevědělo rady.

Takže na jednu stranu bychom si měli dopřát, na co máme chuť a hladovkou bychom neměli přehánět, ale jednou za nějaký čas, to může být pro naše tělo i přínosem.