Polárium má léčivé i omlazující účinky

0
429
By: David Rosen
By: David Rosen

Zatím je nám známější solárium, ale to nám kromě opálení nic důležitého a zdravého nedá. Jediné, co nás čeká, je zdravá barva. Oproti tomu nám polárium dá hned několik pozitiv. První je omlazující a druhé je léčivé.

Jedná se o celotělovou chladovou terapii, kde se střídají účinky nízkých teplot s teplotami pokojovými a to má blahodárný vliv na lidský organismus. Jde tu o podobný princip, jako když navštěvujete saunu. V sauně se pohybujeme v teplotě od 60 do 110 stupňů Celsia, kdy následně dochází k prudkému ochlazení. Po sauně je třeba odpočívat. U polária je to ale naopak.

Zní to sice naprosto neuvěřitelně, ale v poláriu se budete nacházet v teplotách mínus 110 až mínus 160 stupňů Celsia a po pobytu v poláriu je nutný pohyb, aby se tělo prohřálo.

Jaký vliv má polárium na lidské zdraví?

I když je ochlazení velmi výrazné, nedojde k ochlazení tělesného jádra. Tím, že dochází k rychlému ochlazení, se okamžitě utlumí kožní nervová zakončení a lidé pak mají snížený práh bolesti. Po opuštění polária se tělo rychle oteplí a velmi rychle dochází k prokrvení kůže. Pokud budete polárium navštěvovat pravidelně, tak viditelně omládnete a zbavíte se celulitidy, což je pro ženy velmi dobrá zpráva. Po tom přeci toužíme všechny.

Pozitivní vliv má polárium také na naše zdraví, kde jeho účinky uvidíte na velkém množství věcí. Celkově na celý náš organismus má pozitivní účinky a prospěje každému z nás. Poprvé se tato metoda začala používat v Japonsku a to již v 70. letech dvacátého století. Léčili se tak revmatické kloubní choroby, ale také astma. Do Evropy se tato metoda dostala nejprve do Německa a potom do Polska a dalších států Evropy. Celosvětová chladová terapie, přinesla mnoho pozitiv, a proto můžete polária navštěvovat už i u nás.