Již 9. května začne 78. Mistrovství světa v ledním hokeji, na které netrpělivě čeká spousta milovníků tohoto ledního sportu. A protože je v České republice hokej velmi oblíbeným a populárním sportem, jistě velkou část obyvatel bude zajímat, kdy naše mužstvo hraje.

Mistrovství světa se bude tentokrát konat v Bělorusku ve městě Minsk a potrvá od zmiňovaného 9. května do 25. května 2014.

Rozpis zápasů MS v hokeji 2014

Autor obrázku: s.yume

I když do zahájení MS v hokeji zbývá ještě 36 dní, už teď je jasné, kdy budou naši hráči bojovat o postup. První zápas nás čeká hned 9. května a budeme hrát proti našim “bratrům“ Slovenskem. 11. května nás čeká soupeř Švédsko, 12.5. si zahrajeme proti Kanadě, 14. května bude naším protihráčem Itálie, 17. května bude naším úkolem porazit Dánsko, 18.5. Norsko a 20. května budeme hrát zápas proti Francii.

Zajímají-li vás konkrétní časy zápasů našeho mužstva, ale i všechny ostatní utkání, které se budou každý den konat, můžete nahlédnout na přehledný program zápasů MS v hokeji.

Víte, jak funguje herní systém?

I v letošním roce bude herní systém stejný, jako loni. Celkem 16 týmů bude rozděleno do dvou skupin. Každá skupina bude mít osm týmů a hrát bude ve skupině každý s každým. Celkem se bude tedy hrát 64 zápasů. Postoupí jen 4 týmy z každé skupiny. Týmy od osmého do prvního místa sestoupí od 1. divize, pro ostatní týmy bohužel hra končí.

Ve čtvrtfinále budou zápasy rozplánovány u obou skupin (A a B) stejně – bude hrát první tým ze skupiny s čtvrtým a druhý tým se třetím.

Ve skupině A odehrají zápasy: Švédsko, Kanada, Norsko, Dánsko, Francie, Česko, Slovensko a Itálie.

Skupinu B obsadí hráči z mužstev: Kazachstánu a Běloruska, Německa, Švýcarska, Litvy, Ruska, USA a Finska.

MS v hokeji 2014 přinese jistě spoustu adrenalinu, krásných sportovních okamžiků a sjednotí přátele, známé a celé Česko do jedné velké fandící rodiny.