Hokejisté, na výbavě nešetřete, i když hrajete jen rekreačně

0
358

Profesionální hokejisté, kteří reprezentují Českou republiku, utratí za hokejovou výzbroj neuvěřitelné peníze. Pokud bychom jednotlivé částky sečetli, došli bychom k sumě, za kterou byste si bez problémů koupili ojetý automobil. Ovšem rekreační hokejisté nepotřebují takové vybavení jako Jaromír Jágr, a tak se v následujících řádcích podíváme, co všechno je na hokej potřeba.

V první řadě je nezbytné si stanovit, jakou roli budete v týmu hrát, tedy zda budete hráč anebo brankář, protože podle toho se bude potom odvíjet kompletní výbava.

Brusle jsou alfou a omegou

Hokejisté na bruslích nešetří, neboť nohy jsou jejich hlavní nástroj, díky němuž se pohybují po celém kluzišti. Jen malá oděrka na patě může zhoršit koordinaci a soustředěnost hokejisty, což si v týmech NHL rozhodně nemohou dovolit. Většinou jsou hráči na brusle pedanti, přičemž neustále si kontrolují například nabroušenost nožů. Dokonce jsou na trhu k dostání i brusle s tlačítky, kterými nafukujete či vypouštíte vzduch z polštářků, aby byly nohy jako v bavlnce.

Dresy bývají vyrobené z lehkých materiálů, aby hráčům na kluzišti nijak nepřekážely v jejich výkonu. Dále perfektně sají pot. Pod dresem se nachází chrániče, díky nimž vypadají hokejisté jako kulturisti, nicméně mají chráněna všechna důležitá místa, a to ramena, bicepsy, hrudník, lokty a holeně.

Hráči za sezónu vymění spoustu hokejek

Hokejky hráči střídají poměrně často. Průměrně spotřebují pět tyčí a deset čepelí za sezónu, samozřejmě, u někoho je to více, u někoho méně. Záleží na tom, jak je hra agresivní. Ptáte se, na kolik taková hokejka vyjde? Cena je různá a pohybuje se od tisíce korun až do sedmi tisíc korun. I když trh je rozmanitý a některé značky prodávají hokejky i za desítky tisíc korun, což však u rekreačního sportu nepotřebujete.

Hokej sice není nejlevnější sport, ale výborně se u něj odreagujete, dostanete se do formy a naučíte se týmové spolupráci.