Každého člověka čas od času trápí nějaká ta bolest. Někteří trpí pravidelnou bolestí, na kterou už si více méně zvykli, ale na někoho může přijít náhlá bolest. Každopádně jsou bolesti, které by se měly řešit, protože když s nimi ihned nepřijdete k lékaři, tak vám pouhá bolest může propuknout i v závažný problém.

Jak poznám onemocnění ledvin?

Ledviny leží ve spodní části oblasti zad, takže mnohdy se může bolest ledvin splést i s bolestí zad. Takovým poznávacím znamením může být, že vám ledviny bolí i v klidu, když zrovna záda nenamáháte anebo také, když si poskočíte a při dopadu ucítíte silnou bolest právě v oblasti ledvin. Samozřejmě, že ani tyto pravidla nejsou jednoznačná, a proto je důležité ihned navštívit lékaře, aby příčinu vaši bolesti zavčas odhalil.

Jaké jsou příčiny bolesti ledvin?

Bolest v oblasti ledvin může mít několik spouštěčů. Někdy může jít přímo o onemocnění ledvin, což bývá nejčastěji zánět ledvin či ledvinové kameny a podobně. Ale často je tato bolest spojena i s jinými nemocemi, jako cukrovka, selhávání jater, rakovina močového měchýře či rakovina přímo ledvin, zvětšená prostata a podobně.

Jak lze diagnostikovat bolest ledvin?

Každý má na to své způsoby, ale velice často je používána biorezonance, aby odhalila příčinu vaši bolesti. Jde o bezbolestné vyšetření pomocí přístroje, který s velkou pravděpodobností určí naprosto přesnou diagnózu. Jediné co můžete cítit, bude brnění v dané oblasti, ale nemusíte se toho obávat, protože jde o vyšetření, které nepřináší žádné vedlejší účinky, takže vám nemůže ublížit.

Jak lze bolest ledvin léčit?

Bolest ledvin se léčí podle toho, co je příčnou té bolesti. A to vše vám určí vámi zvolený lékař. Avšak ledviny by se měly pročistit a to by nešlo bez velkého příjmu tekutin, takže byste měli dodržovat pitný režim. Také pokud jde o zánět anebo o ledvinové kameny, tak byste mohli vyzkoušet brusinky, popř. brusinkový džus. A samozřejmě dbát o svou imunitu, a tak se vyvarovat prochladnutí či jinému onemocnění, které by to mohlo vše jenom zhoršit.

Když ucítíte bolest v oblasti ledvin, určitě byste to měli hned řešit, protože vám tam může vzniknout nepříjemné onemocnění a to pokud se nebude léčit, se může tak rozžhnout a způsobit až selhání ledvin.