Střevní inkontinence

0
364

Velmi intimní problém, který nechcete s nikým řešit, pokud vás trápí je střevní inkontinence. Problém je to závažný z toho důvodu, že vás prozradí i zápach a to není nikomu samozřejmě příjemné. Pokud se chcete vyhnout trapasu, tak se můžete chránit vložkou, ale ta zápachu nezabrání. Proto existují inkontinentní tampony.

Pacient, který trpí střevní inkontinencí, není schopen ovládat jak odchod větrů, tak potom samotné stolice a dochází k velmi trapným situacím, které pacientovi opravdu znepříjemní život. Pacient má potom problémy i s psychikou a nechce navštěvovat společnost. Více postiženy touto nemocí jsou ženy.

Tato nemoc je následkem vrozené struktuální vývojové vady v anorektální oblasti, může jít také o vrozenou neurologickou poruchu. Vliv na tuto nemoc mohou mít i nádory, nebo záněty. Bohužel k odcházení stolice dochází během celého dne. Pacient, který trpí střevní inkontinencí, se nevyprazdňuje pouze jednou denně, ale v průběhu celého dne a tak řeší problémy s tím, že je tato situace pro něj naprosto stresující.

Navíc k úniku plynů může docházet i hlasitě a tak se mnohdy společensky znemožní jen proto, že nedokáže ovládat odchod větrů z těla. V některých případech se tato nemoc dá léčit. Velmi úspěšná metoda je elektrické dráždění míšních kořenů, je to však metoda velmi nákladná. Další možností léčby jsou pak diety, rehabilitace, či jiné další podpůrné prostředky.

Pokud trpíte touto nemocí, můžete používat anální tampony, vložky, či speciální kalhotky. Nejvýhodnější jsou právě tampony, protože ty vás neprozradí v žádném případě. Tím, že jsou v těle pacienta, tak neuniká zápach, který je jinak velmi silný, pokud vám unikne stolice.

Ochráníte své prádlo před stolicí a nikdy se tak nedočkáte toho, že by se kdokoliv na vás čehokoliv všiml, tampony potom zmírní i zánětlivé komplikace. Zavádění ale není snadné. Jedná se ale o přechodný stav, který se časem změní. Proto pokud trpíte těmito problémy, tak tampony jsou pro vás tím nejlepším řešením. Budete za ně velmi rádi.