Létání patří mezi specifické druhy sportu a jako takové si zaslouží mít i vlastní speciální typ pojistky. Pokud létáte či chcete s létáním teprve začít, je tento článek určen právě pro vás. Dozvíte se v něm, jak funguje pojištění pilotů i to, kde je možné ho sjednat nejvýhodněji.

I pro instruktory

Pojištění pilota se vztahuje na škody, které pilot způsobí na letadle. Vztahuje se také škody, které zaviní žák pod vedením licencovaného instruktora. Podmínkou pojištění je, že se musí jednat o letadlo vypůjčené a současně musí být registrováno v některé z členských zemí Mezinárodní organizace pro civilní letectví. Velkou výhodou je, že platí po celém světě. U pojištění pilotů je třeba (stejně jako u kteréhokoliv jiného pojištění) sledovat výši pojistných limitů. Pojištění pilotů je v tomto směru variabilní. Je možné si limit pojistného plnění volit, a to v rozmezí 50 000 až 600 000 Kč, vždy platí jednotná spoluúčast 10 % na pojistné události.

www.zdraviasport.cz_online_ergo_cz_01

Výhodněji s připojištěním

Pojištění pilotů může existovat pouze samo o sobě, nabízí se ale i varianta Plus. Ta je výhodnější, protože zahrnuje i připojištění finančních škod. Jedná se o pojištění odpovědnosti za škody na zdraví nebo majetku, které způsobíte druhé osobě. Více se o tomto pojištění dozvíte zde.

Zajímavá nabídka od ERGO

Pojištění pilotů nově nabízí i ERGO pojišťovna, a. s., u které je možné sjednání pojištění pro piloty online s omezenou (v délce v délce 3, 6 nebo 9 měsíců) i neomezenou dobou platnosti.

www.zdraviasport.cz_online_ergo_cz_02

ERGO pojišťovna působí na trhu již od roku 1994 a kromě pojištění pilotů se specializuje na pojištění na cesty. Nabízí také pojištění pro domácnosti, nemovitosti i majetku. ERGO pojišťovna se snaží koncipovat všechny typy pojistek tak, aby byly výhodné pro klienty. Její obliba díky tomu každoročně stoupá.