Každé roční období představuje určitou zátěž pro naše tělo. Abychom tělo očistili, tak je vhodné provést detoxikaci. Tím, že jsme zahlceni velkým množstvím toxinů, reaguje naše tělo na různé signály. Mohou se u nás objevovat časté chřipky, kožní vyrážky, obezita, deprese, můžeme trpět také nespavostí, proto bychom měli provádět očistu organismu.

Detoxikace může probíhat různě dlouho, můžete jí učinit pouze jeden den, ale i klidně celý týden. Tuto dobu byste ale neměli překračovat. Program by však neměl být příliš drastický.

Při detoxikaci jde o půst, pomocí kterého se celé tělo vyčistí . Měli bychom se vyvarovat smaženým pokrmům, slaným pokrmům, sladkým pokrmům, při této kúře rozhodně zapomeňte na kávu a alkohol.

Voda s citronovou šťávou vaše tělo nastartuje. Dávejte si hodně ovoce a zeleniny, ta vám nikdy neublíží, nezapomínejte pít vodu. Bylinkový čaj je pro vaše tělo také velmi důležitý, proto si jej připravte. Nejlepší je heřmánkový nebo kopřivový, ale celkem jakýkoliv čaj vám udělá dobře. Vymačkejte si citrusové plody a vypijte z nich šťávu. Vyzkoušet můžete i Prodetox s množstvím detoxikačních látek a antioxidantů.

K obědu si dejte zeleninový salát. Na salát ale nedávejte žádnou zálivku. Po obědě se doporučuje opět jeden z bylinkových čajů. K večeři si udělejte zeleninovou polévku bez jakýchkoliv přísad. Dost možná vám to nebude chutnat, ale děláte něco pro své zdraví a to je třeba si uvědomit.

Na detoxikaci je třeba mít silnou vůli, pokud překonáte jeden den, vyzkoušejte i dny další. Prodlužte si o den, či dva kúru, která vám pomůže.

Kúra má však také vedlejší účinky a je třeba se na to připravit. Můžete pociťovat nevolnost, mít pocit na zvracení, další vedlejší příznak je přecitlivělost. Pokud se rozhodnete své tělo pročistit, je dobré toto naplánovat na víkend, nebo na dobu, kdy jste doma a máte volno. Po překonání vedlejších účinků ucítíte obrovskou úlevu, protože se vaše tělo zbaví toxinů. Budete nabití novou energií.