Superpotraviny (někdy se také setkáte s anglickým názvem superfoods) jsou suroviny, které jsou výjimečné svým obsahem. I když jsou některé z nich známy již tisíce let, boom zažívají právě nyní. Lidé se totiž konečně začali zajímat o způsoby, jak zvýšit kvalitu svého zdraví, a to za pomoci přírody.

Právě díky superpotravinám se to může podařit. Představujeme jednu z nejúčinnějšíchMaca Root, jistě ji znáte i v českém překladu – kořen Maca. Jak pomáhá a kdo by měl kořen zařadit do svého jídelníčku?

Proč je kořen maca superpotravinou?

Superpotraviny obsahují vyšší procento pro lidské tělo prospěšných látek, než běžné potraviny. Jsou to například minerály, stopové prvky, vitamíny, vláknina, proteiny, enzymy a další. Jsou proto úžasnou možností, jak tyto cenné látky do lidského těla dostat a tak podpořit jeho správné fungování. Kořen maca je superpotravinou, protože obsahuje vyšší množství minerálních látek.

Ve 100g přípravku je to:

  • 325mg vápníku
  • 250mg sodíku
  • 1600mg draslíku
  • 9mg železa

Obsahuje ještě tyto prvky: Hořčík, zinek a mangan.

Díky této jedinečné kombinaci má kořen maca hned několik významných účinků na lidský organismus. Ocení ho zejména muži, protože kořen pomáhá ozdravovat prostatu a zvyšovat sexuální výkonnost. Jeho konzumace se doporučuje také frigidním ženám. Je o něm známo, že působí jako afrodiziakum.

Současně také pomůže těm, kdo trpí zimomřivostí – napomáhá prohřívání organismu. Pravidelná konzumace zlepšuje imunitní sytém a vytváří vyšší odolnost organismu i mysli proti stresu. Kořen maca je doporučováno užívat i při pohlavních problémech.

Jak často a v jaké míře?

Aby kořen maca působil, nesmí (jako všechny superpotraviny) projít tepelnou úpravou, protože by mohlo být sníženo množství aktivních látek. V našich podmínkách je kořen k dostání v sušené podobě. Ideální je jeho konzumace ve spojení s mléčnými výrobky. Je možné ho zamíchat do jogurtu, mléka, tvarohu i ovesné, rýžové či krupicové kaše. Je také skvělým doplňkem do fresh koktejlů či smoothie, hodí se i do zmrzliny.

Kde koupíte?

Kořen maca a další superpotraviny nabízí značka Naturalis. Její výrobky získaly mnoho certifikátů jakosti v ČR i v zahraničí. Naturalis, to jsou „superpotraviny s příběhem“. Přesvědčte se sami na www.superpotraviny-naturalis.cz.