Džusy? Ne! Udělejte si vlastní šťávu!

0
234
Odšťavňovač eJuicers
Odšťavňovač eJuicers

Džusy? Ne! Udělejte si vlastní šťávu!

Odšťavňovač eJuicers
Odšťavňovač eJuicers

Zdravý životní styl je jedním z nejčastějších témat v naší společnosti. Přestože je toto téma omíláno a probíráno dopodrobna stále dokola, stále si značná část populace absolutně neuvědomuje důležitost tohoto stylu života. Nejde se vymlouvat na nedostatek času, nelze se vymlouvat na nedostatek peněz, protože zdravotní komplikace, problémy a omezení v dalších letech mohou být pro naše tělo nejen finančně náročnější, ale zdravotně velmi těžké a civilizační choroby jsou poté téměř zárukou jistoty.

Kvalitní strava a pití

O dostatku pohybu bylo napsáno již mnoho. O kvalitní stravě taky, ale mnoho lidí si stále neuvědomuje důležitost dostatku tekutin. Snažíme-li se shodit nějaké to nadbytečné kilo, rozhodně bychom měli pravidelně a dostatečně tělo zásobovat tekutinami. A jelikož myslíme ve správném zdravém směru, měli bychom volit ty nejlepší a nejzdravější varianty.

Pokud navštěvujete například fitness centra, jistě víte, že je zde velká obliba tzv. freshů. Fresh, neboli čerstvá šťáva z čerstvého ovoce je velmi vhodným doplňkem tekutin při zdravém životním stylu. Nejen, že bychom měli vypít nejméně 2,5 litru tekutin, nejlépe vody, ale i šťáva z čerstvého ovoce nebo zeleniny je vhodným doplňkem.

Jak na to v domácích podmínkách?

Základem pro výrobu těchto skvělých šťáv je vlastnictví odšťavňovače. Zde nastává otázka, jak vybírat odšťavňovač? Důležité je se řídit několika jasnými vlastnostmi. Dostatečný průměr pro vhazovanou zeleninu nebo ovoce, abychom nemuseli každou část krájet na malinké kousky, dále je nutno sledovat výkon motoru, protože jenom tak lze dosáhnout skvělé šťávy například z mrkve a určitě je možné se řídit provedením, například nerez.

Kvalitní odšťavňovač zvládne udělat šťávu nejen z měkkého ovoce, jako je rybíz, hroznové víno nebo rajče jako zástupce zeleniny, ale nedělá mu problém ani mrkev nebo jin tvrdé druhy zeleniny a ovoce. Příkladem skvělého odšťavňovače je jistě produkt Omega 8004.

Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou důležité především obsahem mnoha vitaminů a minerálů. Vhodné jsou pro každodenní pití a lze jimi nahradit i leckteré vitaminové produkty. Mysleme na to, že ovocné šťávy mají vysoký obsah cukru, tedy pijme je přes den, než navečer.