Jablečný ocet byl známý již v Babylonu, Řecku a Římě. Má mnoho pozitivních účinků, které určitě stojí za povšimnutí. Jeho využití je opravdu široké a nevztahuje se pouze na kuchyni. Hodí se i při hubnutí, na zažívání, vlasy, nehty, kůži a mnoho dalšího. Jak jablečný ocet opravdu funguje?

Co obsahuje jablečný ocet?

Jablečný ocet, to je úplný koktejl vitamínů. Obsahuje vlákninu, kyselinu jablečnou, minerální látky (draslík, fosfor, fluor, chlor, hořčík, síra, křemík, sodík, železo a vápník), vitamíny C, A a vitamíny skupiny B, kyselinu octovou a enzymy.

Jak pomáhá jablečný ocet?

Hodí se při různých nemocech a slouží i jako vhodná prevence některých nemocí. Nedoporučuje se v případě, že vás trápí žaludeční vředy, pro těhotné a kojící ženy jen v minimálním množství. Může se kloktat, přidávat do koupele či připravit s ním obklad. Jablečný ocet detoxikuje tělo, má dobrý vliv na pleť, vlasy a nehty. Zlepšuje trávení, zrychluje metabolismus a napomáhá hubnutí. Zmírňuje bolesti hlavy a kloubů. Působí preventivně proti cukrovce a reguluje krevní tlak a vysoký cholesterol. Zlepšuje imunitu.

Hubnutí

Velký vliv má jablečný ocet i na hubnutí. Nedá se říci, že pomůže naprosto každému shodit nějaké to kilo, ale oproti drahým preparátům to určitě můžete zkusit, a i když nezhubnete, můžete alespoň prospět svému zdraví. Velkou jeho výhodou je to, že obsahuje velké množství vlákniny, tudíž jste rychleji najezení a nemáte tak brzy hlad. Navíc zrychluje metabolismus a zlepšuje trávení. To je velmi důležité právě při redukci váhy. Každé ráno rozmíchejte jednu lžíci jablečného octu ve 250 ml vlažné nebo studené vody, nápoj vypijte a po půl hodině se dejte do snídaně. Můžete si ho trochu dochutit medem. Nezhubnete sice během krátké chvíle velké množství kilogramů. Ale může vám pomoci během několika týdnů trošku zhubnout nejen kilogramy, ale i centimetry. Pokud se navíc budete i zdravě stravovat a pravidelně cvičit, výsledek ještě podpoříte.

Zeptejte se na jablečný ocet svého výživového poradce a uvidíte, že vám ho rád přidá do vašeho jídelníčku.