Monitor dechu, k čemu je vlastně dobrý? Monitor dechu vám ohlásí fakt, že se vaše miminko delší dobu nenadechlo a vy tak můžete začít okamžitě reagovat. Monitor se dává do postýlky a zapíná se tehdy, když miminko leží v postýlce.

Pokud miminko z postýlky vyndaváte, je třeba nejprve monitor vypnout a až pak miminko vyndat, jinak by se vám spustil. Monitor dechu je dečka, dávající se pod prostěradlo a pokud je v klidu a nehlásí žádný problém, tak je vše v pořádku.

Druhá část monitoru se zavěsí na postýlku a pokud se spustí alarm znamená, to že není něco v pořádku. Nejednou mě monitor dechu vyděsil tím, že se spustil, ale stává se to taktéž z toho důvodu, že se dítě svalí z monitorovací podložky a tudíž se alarm automaticky spustí.

Hlásit poplach může monitor také začít v tom momentě, když má slabé baterie. Pokud máte doma dvě postýlky, stačí koupit dvě dečky a jeden hlásič, který lze přendavat z postýlky na postýlku. Monitor dechu lze dávat i do kočárku. Důležité je však monitor používat hlavně v noci, kdy dítě spí tak tvrdě, že se může zapomenout nadechnout.

Nejednou se bohužel stalo, že miminko v nízkém věku zemřelo na náhlou smrt kojenců. Pokud tedy vaše dítě přestane dýchat, monitor vám to okamžitě nahlásí. Pokud máme tu možnost a monitor dechu si můžeme pořídit, tak do něj určitě peníze investujte. Monitor dechu nemusíte kupovat úplně nový, ale klidně i použitý.

Miminko rozhodně na noční spinkání nepřehřívejte a nenabalujte jej zbytečně do několika vrstev oblečení. Nechte jej spinkat v pyžamku a pořiďte mu spací vak, u kterého máte jistotu, že se neodkope. Přehřátí organismu u miminka může bohužel způsobit v těch nejhorších případech i smrt.