Trápíte se v neustálém kolotoči diet, hubnutí a následného přibírání? Nejste první ani poslední. Až neuvěřitelné množství lidí za svůj život vyzkoušelo držení diety alespoň jednou. Většinou však s neúspěšným výsledkem. Jaké jsou časté chyby a jak se jich vyvarovat?

Nemáte představu o tom, kolik energie přijmete v jídle

Častou chybou bývá držení drastické diety, kdy jíte velmi málo, a vaše tělo se brání šílenými chutěmi na všechno, co máte ve svém striktním režimu zakázané. Tehdy moc dlouho nevydržíte a logicky to skončí přejídáním a nabráním veškeré hmotnosti i s úrokem zpátky. Na druhé straně se ale můžete snažit jíst dostatečně zdravého jídla do takové míry, že vlastně přijmete ještě více kalorií. Pro základní představu o tom, co obsahuje jaká porce jídla, se skvěle hodí kalorické tabulky. Vytvoříte si tak praktický odhad a v další fázi bude zdravé a udržitelné hubnutí mnohem jednodušší. Zkoušejte různé zdravé recepty a výraznou pomocí bývá také jídelníček na hubnutí.

Přidejte více pohybu

Při redukčním režimu, ale i v rámci běžného životního stylu to bez pohybu prostě nejde. Ideální je, pokud navštěvujete nějaké sportovní lekce nebo se pravidelně věnujete cvičení. Jde to však i bez toho, protože kolem sebe máte plno příležitostí k chůzi, jízdě na kole, upřednostnění schodů před výtahem a podobně. Každá spálená kalorie se totiž počítá.

Ověřte si, jak se zlepšujete a vytyčte si cíl, jakého chcete dosáhnout

Ve své cestě za štíhlejší postavou je dobré, když se průběžně motivujeme a těšíme se z toho, co jsme už dokázali. Kromě porovnávacích fotografií se hodí i BMI kalkulačka, kde si jednoduše vypočítáte svůj body mass index. Za čas se opět vyfotíte, spočítáte si hodnoty a snad zjistíte pozitivní výsledek. A potom zbývá úspěch udržet a nepolevit ve své snaze.