Rádi byste vyrazili lyžovat za hranice? Pokud jsou vaším požadavkem široké a dlouhé sjezdovky, bohatá sněhová nadílka, perfektní technické zázemí a svah přímo u apartmánu, pak se vydejte do Francie.

Budete nadšení

Ideální podmínky pro lyžování ve Francii jsou od prosince do konce dubna. A proč zrovna Francie? Protože se většina ubytování nachází přímo na sjezdovce. Můžete si vybrat cenově dostupné turistické rezidence nebo luxusní chalety.

Oblíbená střediska

Když se řekne lyžování Francie, tak se lyžařským fajnšmekrům hned vybaví čtyři nejvyhledávanější lyžařská centra. Jsou to Val Thorens, Les Menuires, Tignes a Les 2 Alpes. Jejich společným znakem je široký výběr sjezdovek, které uspokojí jak špičkové lyžaře, tak začátečníky či rodiny s dětmi.

Nejvýše položené evropské středisko

Lyžařsky nejrozsáhlejší oblast na světě, to je Val Thorens. Díky své poloze nabízí skutečně vynikající lyžařské podmínky. Po celou sezonu budete lyžovat v prašanu za příjemného slunečního záření. Můžete lyžovat až ve výšce 3200 m, na více než 150 km sjezdových tratí.

Lyžování pod vrcholem Pointe de la Masse

Více než 160 km sjezdovek a 28 km běžkařských tratí naleznete v Les Menuires. Zde si užijí nejen lyžaři, ale i snowboardisté a freeridoví nadšenci. Za zmínku stojí též snowtubingová a 3,5 km dlouhá sáňkařská dráha.

V blízkosti ledovce Grande Motte

Rozsáhlé lyžařské centrum Tignes naleznete v srdci Savojských Alp. Na této oblasti je nejzajímavější tunelová lanovka, jež vás vyveze až do nadmořské výšky atakující 3030 m n.m. Navazující kabinová lanovka vás dopraví až k samotnému ledovci.

Provoz až do května

Prodlouženou sezonu nabízí Les 2 Alpes. Lyžařské tratě o celkové délce 225 km jsou spíše nižší a střední náročnosti, proto jsou mimořádně vhodné pro rodiny s malými dětmi.