Cvičte i v době karantény – jak na to?

0
323

Období současných omezení lze využít k mnoha věcem – k odpočinku, redesignu vašeho domova i k celkové očistě vašeho organismu. Začněte zařazením zdravých potravin do vašeho jídelníčku a nezapomeňte ani na pravidelný pohyb – protáhnout svaly můžete i doma.

Nastalá krize není důvodem, proč se začít zanedbávat – spíše naopak, zapracujte na sobě víc než kdy dřív. Dopřejte si jarní detox celého organismu. Snažte se posílit svou imunitu – jezte vitamíny, vyváženou stravu a zlepšete svou fyzickou kondici.

Praktické cviky na doma

Nejdříve si určete pravidelnou denní dobu – váš plán se vám bude daleko lépe dodržovat. Cvičte například ráno, než se pustíte do práce, nebo naopak v podvečer, až vám všechny povinnosti konečně odpadnou.

Zaměřte se na zpevnění svalstva a obzvlášť zad. Pokud osm hodin denně prosedíte u počítače ve stejné shrbené pozici, vaše záda trochu pomoci určitě ocení. Totéž platí pro vaši krční páteř. Začněte jednoduchými protahovacími cviky a postupně se propracujte k těm složitějším. K oblíbeným cvikům patří například shyby.

Stejně nezbytné je také zapojení celého těla – nemusíte se rovnou pouštět do ničeho příliš složitého. Vystačíte si například s dřepy, kliky nebo angličáky.

Kde hledat inspiraci?

Nevíte, jak cvičit? Návody na různé cviky najdete na stránkách, které se zaměřují na tréninkové plány nebo na Youtube. Můžete také cvičit společně s online lektorem a absolvovat například kurz jógy.

Jděte si zaběhat

Bydlíte nedaleko parku nebo lesa? Není nic jednoduššího než si jít zaběhat nebo se vydat alespoň na kratší večerní procházku po práci. Protáhněte nohy, které jsou ztěžklé celodenním sezením. Uvidíte, že se hned budete cítit daleko lépe a plni nové energie. Samozřejmě dbejte na dodržování nouzových vládních opatření – pro vlastní bezpečnost i bezpečnost ostatních.

Dopřejte si výlet na kole

Společně s hezkým počasím se všude vyrojilo spoustu cyklistů, kteří už nevydrželi sedět zavření doma. Může se jednat o zajímavou možnost také pro vás. I když nepatříte k zaníceným sportovcům, trocha čerstvého vzduchu a načerpání nových podnětů vám udělá dobře.

Během jakéhokoliv sportu se vyplatí speciální složení jídelníčku pro sportovce. Při běhu, cyklistice a podobných aktivitách doporučujeme program Fit+ s až 60% podílem sacharidů.

Nevzdávejte se zdravé stravy ani v práci. Služba jidlovpraci.cz vám doveze zdravé krabičky až na pracovní stůl.