Zubní implantát je náhrada zubu, o který jsme přišli. Implantát se skládá ze dvou částí, a to šroubu, který se navrtá do kosti čelisti a zubu, který se připevní na šroub. Šroub takto nahrazuje kořen zubu, proces vhojení trvá asi 5 měsíců. Po této době se připevní na šroub zub. Zubní implantát je vhodné volit po důkladné prohlídce, která zjišťuje celkový stav chrupu pacienta, stav kosti v okolí implantátu a další podmínky. Implantát se nehodí pro těhotné pacientky, pro kuřáky, pacienty s parodontózou a další. Je tedy nutné počítat s prohlídkou, po které zubní lékař zváží, jaká je šance na implantát.

Péče o zubní implantát je stejná, jako o okolní zuby a dásně. Je nutné kontrolovat krček implantátu a hlídat jej, aby ho nezasáhl zánět. K tomuto účelu je možné zakoupit kartáček s rovně zastřiženými vlákny, jednosvazkový kartáček a mezizubní kartáček. Dále je možné pořídit si mezizubní nitě, které snadno zavedete do mezizubního prostoru a odstraníte plak. V nabídce zubní péče najdete také ústní sprchu, vhodnou pro masáž dásní. Jestliže jste přišli o zub, je implantát dobrá možnost, jak původní zub nahradit. Oslovte odborníky na stomatologii a poraďte se, jestli je pro Vás zubní implantát vhodné řešení.

Pokud hledáte specialisty na péči o zuby, obraťte se na naše Stomatologické centrum Erbenova Brno. Naši odborníci s Vámi proberou možnosti péče o Vaši ústní dutinu, a nabídnou Vám nejlepší řešení, jak implantátem nahradit chybějící zub. Domluví s Vámi jasné podmínky spolupráce s implantologem, doporučí navštívit dentální hygienu, čímž si zaručíte trvanlivost zubního implantátu v co nejlepší kvalitě. Zubní implantát vyžaduje speciální péči a dentální hygienistka Vám nejlépe poradí s metodikou čištění implantátu, tak aby Vám sloužil po celý život a plně tak nahradil původní zub.