Milujete sníh, zimní sporty, hory a vše se zimní dovolenou spojené? Také si ale rádi vyrazíte do termálních lázní, abyste dali „pohov“ svému tělu i mysli a nečerpali nové síly? Tak to byste měli navštívit Kaprun, kde jsou termální lázně Rakousko, a přitom si tady i výborně zalyžujete.

Do Rakouska nejen za lyžováním

Možná také patříte ke spoustě našinců, kteří rok co rok užívají lyžování v Rakousku. Ono není divu, míst je zde spousta, jsou různorodé, na své si přijdou milovníci dlouhých sjezdovek, snowboardisté, ti, kdo hledají adrenalin, ale i malé děti, pro které jsou připraveny dětské školičky a zajímavé atrakce na sjezdovkách.

Kromě lyžování Rakousko nabízí i termální lázně. Jedny skvělé jsou v oblasti Kaprun a mají název TAUERN SPA ZELL AM SEE. Celoročně můžete využít různé aktivity, jako třeba výlety na kolech, slaňování, lyžování, návštěva okolních jezer, ledovce… Od nás je ledovec Kitzsteinhorn nejbližší z těch Rakouských. Užijete si velký vodní a saunový svět s deseti bazény, deseti saunami, z nichž jedna je nová s horským křišťálem. Bazény s termální vodou, slanou vodou, vířivkami, bazén o délce 25 m… Je tady textilní sauna pro rodiče s dětmi i klub Kidstein se zábavným programem pro ratolesti do 3 let. Nechybí léčebné kúry, solárium, masáže, kosmetické ošetření…

Pro ty, kdo chtějí jen lyžovat

Pokud vám jde „jen“ o sport, určitě vyzkoušejte lyžování v Rakousku se skipasem. Za rozumnou cenu si budete moci pořádně zalyžovat a využít služby tamního lyžařského střediska.

Oblíbené je i lyžování na ledovci Rakousko a díky tomu, že se zde lyžuje na mnoha ledovcích, můžete je každý rok střídat a zkusit vždy něco nového.

Pokud se vydáte lyžovat k sousedům do Rakouska, budete zaručeně spokojeni. Jejich hory jsou lyžováním vyhlášené.