Pravda, u mládeže jsou povinností a těm odrostlejším jsou jen doporučené. Každý, kdo dbá na bezpečnost silničního provozu, by ji však rozhodně měl nosit. Na generaci přitom vlastně nezáleží, jde o podobnou věc, jako pásy v autech. Úrazy hlavy u cyklistů bývají velmi vážné, a proto je lepší jim předcházet vhodnou prevencí. Moderní přilby jsou lehké, neomezují při jízdě a můžete jejich prostřednictvím poslouchat i oblíbenou hudbu. Dnešní cyklisté mají tedy zajímavé možnosti, stačí se dobře rozhlédnout a využít je. 

Pohodlnost pro každodenní nošení

Pravda, komfort je vždy na prvním místě, zvláště pokud máme cyklohelmy nasazené na hlavě třeba i několik hodin. Lehká konstrukce, která přitom nabízí výbornou ochranu i při těžkých pádech, je ale velkým bonusem. Některé události mohou mít až fatální následky, takže vhodná prevence je opravdu nutná. Myslí se i na moderní svět, takže počítejte s tím, že díky přilbě si budete moci také zavolat, ať už přátelům či rodině. Ozvěte se a dejte svým blízkým vědět, že už se blížíte na návštěvu, jistě budou rádi. Připraveny jsou také oblíbené mp3 skladby, které si můžete kdykoliv pustit. Lepší nálada při tréninku je důležitá, že? Snadné přepínání hudby je samozřejmostí, není nutné zastavovat nebo zpomalovat. Zaručená je plná koncentrace na provoz v okolí.

LED osvětlení je hodně praktické

Bezpečnost nelze podceňovat, proto je pro případ snížené viditelnosti připraveno i LED osvětlení. Blikající helma upozorní další aktéry silničního provozu na vaši přítomnost a působí jako účinná prevence proti nehodě. Pokud rádi jezdíte na letní cyklistické výlety, pak vás jistě potěší síťka proti hmyzu a větší počet průduchů na helmě, takže pohodlí při nošení je zaručené i během vyloženě letního počasí. Další informace k tématu čekají na cel-tec.cz!