Příprava na dovolenou, a máme na mysli konkrétně letní pobyt u moře, chce určitou přípravu a plánování. Každý člověk se na svoji odpočinkovou dovolenou chystá jinak. Zeptali jsme se dívek a dam, bez čeho by se na svojí dovolené neobešly, a jakou přípravu před odjezdem potřebují absolvovat. A co jsme se dozvěděli? Ženy řeší před odjezdem do zahraničí praktické problémy, věnují se ale také svému vzhledu, na kterém jim většinou dost záleží.

Jana, 37 let, architektka

Před dovolenou se snažím zhubnout. Většinou tak měsíc až dva před termínem odletu začnu držet nějakou zaručenou dietu. Loni mi pomohla keto dieta – dieta s převahou proteinů. Cvičím pravidelně, takže jenom zvýším intenzitu cvičení a hubnutí jde pak samo. Většinou zhubnu tak 5 kilo, které potom mohu na dovolené díky all inclusive stravě zase nabrat. Když mám viditelné faldíky, na pláži se pak v plavkách necítím moc dobře.

Ivona, 27, specialistka na řízení letového provozu

Před dovolenou připravuji hlavně svoji pokožku. Přes zimu není vystavena slunečním paprskům, takže je bílá a nemůžu bez příprav vyrazit bezpečně na pláž. Ráda jezdím k moři na začátku sezóny, kdy tam ještě není mnoho lidí. Protože se do té doby nestihnu odpálit, vždy si několik týdnů před odletem koupím výhodnou permanentku do solária. To mi zaručí krásné opálení do plavek a šatů s holými zády. Díky němu mi pak na ostrém slunci od moře nehrozí spálení a zarudlá pokožka.

Alex, 33, speciální pedagožka

Na dovolené chci vypadat skvěle. Ráda surfuji, plavu, potápím se a opaluji se na lehátku ve vodě. Pokud vyrážím mezi lidi, většinou se líčím. Vždy jsem měla ale problém, že i nesmazatelné líčení se mi ve vodě rozmazalo. Loni jsem ale objevila formu líčení, která jednoznačně vyřešila můj letitý problém. Nechala jsem si aplikovat permanentní makeup. Velmi šikovná tatérka mi vytetovala horní a spodní linky a také kontury rtů společně s jejich vyplněním, které vypadá jako opravdová rtěnka. Od té doby chodím vždy dostatečně s předstihem před dovolenou na obnovu tohoto trvalého líčení, aby se mi stihlo zahojit do doby, než letím k moři.

Radana, 18, studentka

Zatím jezdím na dovolenou s rodiči, takže se chystám společně s mojí maminkou. Ta má už dlouho v počítači seznam věcí na dovolenou, které nesmíme zapomenout zabalit. Pro mne osobně je nejdůležitější mít u sebe mobil, abych mohla být v kontaktu se svými kámoši. Proto si dopředu vždy zjišťuji, jak mít v zahraničí nejlevnější internet, a jak být stále připojena na sociální sítě. Důležitá je také baterka, proto nosím s sebou powerbanku, díky které si můžu telefon nabít klidně třikrát nebo čtyřikrát za sebou, než musím powerbanku napojit přes noc do zásuvky. Bez ní bych na dovolenou s rodiči asi nejela.

Ria, 40 let, lingvistka

Já nesnáším chlupy! Nesnáším je obecně. Nesnáším je na lidech a nesnáším je hlavně na sobě. Před dovolenou se proto vždy věnuji depilaci celého těla. Dříve jsem používala trhací strojky a žiletku. Před pár lety jsem ale šla na laserovou depilaci, protože mě to holení nenáviděných chlupů vážně nebavilo. Od té doby mám pokoj. Na dovče si pak můžu vzít jakékoliv plavky a jakýkoliv střih šatů a nikde mi chlupy nelezou.

A jak jste na tom s nezbytnou přípravou na dovolenou vy? Bez čeho byste prostě neodjeli? Je pro vás příprava do zahraničí důležitá, nebo prostě vezmete oblečení a jedete? Napište nám o tom!