Chcete také vypadat dobře a mít dobrou fyzičku, ale kolektivní pocení v posilovně nebo sport celkově vám nic neříká? Není třeba zoufat. Existují stroje na domácí cvičení, s nimiž si trénink užijete i vy. Mezi ty vysoce efektivní patří i eliptické trenažery.

Proč cvičení na eliptickém trenažeru nadchne i lenochy?

Možná si říkáte, co je na eliptickém trenažeru tak zázračného. Proč něm tvrdíme, že si jej oblíbí i ti, kteří se sportu věnují spíše proto, že by měli, než z důvodu, že by je to bavilo? Odpověď je jednoduchá.

S eliptickým trenažerem můžete doslova zapomenout na to, že cvičíte. V průběhu tréninku totiž můžete dělat různé věci, které byste rádi dělali namísto cvičení samotného. Nejčastěji se proto lidé během domácího cvičení na tomto geniálním stroji věnují sledování televize či poslouchání oblíbené hudby či podcastů.

Zapomeňte na nutnost stylového cvičebního úboru i na tisíce korun, které souvisejí s návštěvami posiloven a nejrůznějších fitcenter. Na eliptickém trenažeru si můžete zacvičit klidně ve starých teplácích a vytahaném tričku, v němž byste nešli ani vynést odpadky.

Dalším plusem je to, že vám odpadne dojíždění do fitka poté, co za sebou máte náročný den v zaměstnání. Těm pohodlnějším z nás se při této představě totiž začínají ježit chlupy na těle. S eliptickém trenažerem však i tuto nepříjemnost vyřešíte velmi snadno. Domácí cvičení totiž přináší naprosté soukromí a svobodu cvičit si kdykoliv a jakkoliv.

Díky vysoké účinnosti patří eliptické trenažery mezi naprosté favority

Eliptický trenažer patří mezi oblíbence nejen při domácím cvičení. Pokud byste se přeci jen vyrazili podívat do posilovny, zjistili byste, že právě eliptické trenažery jsou jedním z tréninkových strojů, kde je vždycky přímo nával. Důvodem jeho oblíbenosti totiž není jen pohodlné cvičení, ale především vysoká efektivita.

Ač se to nezdá, protáhnete na tomto stroji velkou část svého svalstva. Spojuje v sobě totiž ty nejlepší vlastnosti hned tří účinných sportovních zařízení. Stepperu, rotopedu a běžeckého pásu.

Můžete se proto těšit na skvělé výsledky v oblasti vývoje a zpevňování svalové hmoty horní i spodní poloviny těla. A geniálním pomocníkem je eliptický trenažer i pro ty z nás, kteří si po zimě přejí shodit nějaká ta přebytečná kila. Stejně tak je ale pravidelný trénink na eliptickém trenažeru vysoce prospěšný pro lidskou psychiku a zdravý a správně fungující kardiovaskulární systém.

Jak vybrat stroj vhodný právě pro vás?

Aby se vám cvičilo nejen pohodlně a efektivně, ale také bezpečně, je potřeba se řídit několika doporučeními, která se výběru eliptického trenažeru týkají.

Důležitá je například nášlapná plocha pedálů. Ideální rozteč vybírejte s ohledem na vaši výšku. Vyšší lidé totiž mají přirozeně delší krok, a tak potřebují také větší rozteč nášlapů.

Nezapomeňte zkontrolovat také maximální nosnost stroje. Výrobcem uvedená hodnota by měla být zhruba o 20 % vyšší, než je vaše reálná hmotnost.

Na výběr obvykle máte z levnějších modelů s magnetickým odporem a o něco dražších elektromagnetických trenažérů. Ty jsou modernější a obvykle proto disponují i smart vychytávkami, jako je LCD displej s mnoha funkcemi, které můžete prostřednictvím Bluetooth sdílet se sportovními aplikacemi ve svém chytrém telefonu. Mezi ně patří třeba analýza tréninku, monitorování vaší srdeční aktivity nebo kupříkladu počet spálených kalorií.