S roztátým sněhem a přílivem teplého vzduchu, který nás v posledních dnech potěšil a dal najevo, že zima skutečně končí, je na čase uvažovat o tom, jak do léta zdokonalit svůj vzhled. Opět budeme odhalovat naše těla na koupalištích, muži vyrýsované svaly, ženy pevné prsa a zadečky.

Nebude to však hned a zadarmo. Abyste dosáhli co nejdokonalejších tvarů a byli se svým tělem spokojeni, je potřeba cvičit, jíst zdravou a vyváženou stravu, odpočívat a také si dopřát nějaké výživové doplňky, které vám pomůžou ve vašem úsilí.

V posilovně nebo venku

Některým z nás víc vyhovuje cvičení v posilovně, kde nás táhnou vzory těch, kteří už své tělo dokázali vytvarovat a teď už jej „jen“ udržují v dokonalé formě. Někdo ale uvítá spíš jarní vánek, slunce a běhání, cvičení, cyklistiku… ve volném prostředí.

Potřebujete-li spálit tuk, pomůžou vám spalovače tuků. Tyto vysoce účinné přípravky pracují třemi způsoby: umí uvolňovat tuky, spalovat kalorie, ale i přeměňovat tuky v energii.

Podpořte své tělo k lepšímu spalování tuků

Autor obrázku: Lin Mei

Aby bylo spalování tuků účinnější a vy byli rychleji připraveni na další cvičení, vaše svaly se snadněji regenerovali, užívejte doslova palivo v podobě L-Karnitinu. Budete-li mít dostatečnou zásobu L-Karnitinu, bude vaše tělo moct přeměňovat uložené tuky na krátkodobou energii.

Tato přírodní aktivní látka kombinuje spalování tuků a produkuje energii, proto ji velmi často užívají aktivní sportovci, kteří vědí, že jim přinese zaručené výsledky.

Proteiny pomohou k nabrání svalové hmoty

Občas se stane, že má cvičící muž či žena příliš rychlý metabolismus, který může bránit v dobrém nabírání váhy a mít vliv na budování svalů. V tom případě by měl aktivní sportovec sáhnout po nějakém doplňku stravy, který mu doplní proteiny. Jedním z nejúčinnějších doplňků jsou ganiery. Rozlišujeme tři druhy: izolát, kazein a koncentrát.

Při výběru vhodných doplňků stravy je vhodné se poradit s prodejcem, nebo trenérem v posilovně. Tak získáte nejúčinnější přípravek právě pro vás.