Bílkovina známá jako kolagen patří k jedněm z nejdůležitějších látek v našem těle. Postupně snižující se tvorba kolagenu má za následek mnoho nepříjemných zdravotních potíží. Naštěstí jim můžeme předejít tím, že budeme tělu kolagen dodávat zvenčí – a to tou nejlepší možnou formou!

Proč je kolagen pro naše tělo důležitý?

Kolagen se nachází jak v kůži, vazech či cévách, tak v kostech a chrupavkách. Tato látka je velmi důležitá pro zdravé fungování našeho těla. Pomáhá vyživovat chrupavky, snižuje tření mezi klouby, posiluje pohybový aparát a pojivové tkáně. Příznivý vliv má rovněž na naši pokožku, která je díky kolagenu vyhlazená, pevná, pružná a bez vrásek, strií i celulitidy. Bohužel, vlivem špatného životního stylu a také přibývajícího věku ztrácí naše tělo schopnost kolagen produkovat. A čím méně jej máme, tím hůře na tom naše tělo je.

Jak dostat kolagen do těla?

Produkci kolagenu pomůžete konzumací lososového nebo krůtího masa, produktů ze sóji, luštěnin (fazolí), semínek (lněných nebo dýňových) a také některých druhů zeleniny a ovoce, zejména rajčat, jahod, jablek, avokáda či citrusů. Všechny tyto potraviny ale obsahují jen malé množství kolagenu a pokud vás trápí vážnější problémy způsobené jeho nedostatkem, nemusí vám s obtížemi pomoci. V takovém případě doporučujeme používat vhodné kolagenové přípravky. Ty existují ve formě tablet, prášku, krémů nebo hydrolyzátu. A právě tekutý kolagen je pro vás ten nejlepší!

Výhody tekutého kolagenu

Hydrolyzovaný rybí kolagen ve formě peptidů se snadno vstřebává: je vstřebatelný až z 99 %. Jeho používání je zcela bezpečné, neboť je netoxický a riziko alergických reakcí je téměř nulové (na rozdíl od jiných druhů). Jeho velkou výhodou je nejen to, že vašemu tělu dodá, co potřebuje, tekutý kolagen navíc aktivuje vlastní tvorbu kolagenu. K tomu mu dopomáhá kyselina hyaluronová a k podpoře těchto účinků se doporučuje také kyselina hyaluronová sérum. Účinky poznáte již po prvních pár užitích.