Bolest hlavy

0
403

Bolest hlavy

Není nic horšího, než bolení hlavy. Najednou jsme bez chuti do života a toužíme jen po teplé posteli a odpočinku. Občas, když nemáme možnost zamířit do postele, tak sáhneme po nějakém prášku, který bolest zažene. Ale co takhle se bolesti vyvarovat? Myslíte si, že právě prostředí kolem Vás nezpůsobuje nepříjemné třeštění hlavy? Pokusme se nad tím zamyslet.

Málokdo z nás by řekl, že právě vůně, kterou ráno aplikujeme na své tělo, může způsobit právě palčivou bolest. Silná a příliš intenzivní vůně aktivuje nervová zakončení v nose a bolest je na světě. Překvapivě bolest hlavy způsobují i vůně, které jsou nám příjemné. Bolest hlavy vyvolávají také prací prášky, parfémovaná mýdla a šampóny nebo osvěžovače vzduchu či aviváže.

Hladovíte, jíte nepravidelně nebo přeskakujete porce denního jídla? Pak není divu, že bolesti hlavy jsou u Vás na denním pořádku. Především ve svém těle snižujete hladinu cukru, což způsobuje náš nepříjemný problém. Nesprávně složený jídelníček však také není výhrou. Vyvarovat byste se měli kofeinu, glutamátu (čínská kuchyně) a tyraminu (čokoláda, sýr, uzeniny. Mezi silné původce bolestí hlavy patří také pivo a víno.

S poruchami spánku souvisejí prakticky skoro všechny druhy bolestí hlavy. Příčinami může být zatuhnutí ramenních a krčních svalů, krátká zástava dechu či jakékoliv změny ve spánkovém rytmu. Vyhýbejte se především také stresu. Ten vyplavuje do těla množství toxických látek a Vy si můžete jít opět pro tabletu proti bolesti.

Jste-li kuřáci, pak jsme nalezli další faktor, který bolest hlavy spouští. Kouření je jedním z nejsilnějších spouštěčů bolesti hlavy. Velký vliv má také počasí. Změny počasí, tlaku jsou známými spouštěči již dávno. Navíc pochmurné počasí přenáší na lidi negativní nálady, které občas přecházejí až v bolest hlavy.

Překvapivým zjištěním je také, že migrény vznikají častým nošením náušnic, čelenky a culíků. Pevně utažené vlasy dráždí tkáň na hlavě, což dokazuje, že právě pokožka na hlavě, tvářích či uších je nejvíce citlivá pro vznik bolesti. Volte tedy lehčí náušnice, správně padnoucí klobouk či ne moc stahovací čelenku.