By: Phil and Pam Gradwell (to be)

Každý si zaslouží jen to nejlepší. A co se týče ovoce, tak to nejlepší ovoce, je to které si sami vypěstujete na zahrádce. Avšak tohoto ovoce je často mnoho a vy stále přemýšlíte co z něj udělat. Co takhle zkusit udělat si domácí šťávu nebo chcete-li džus?

Proč by měl odšťavňovač patřit i do mé domácnosti?

Mít doma odšťavňovač má mnoho výhod, ale tou největší je to, že spotřebujete ovoce a zároveň si z něj vytvoříte osvěžující a hlavně zdravý nápoj. Protože nikde nedostanete nápoj, který by byl stejně tak chutný a zároveň tak zdravý, protože v běžných nápojích je spousta chemie, aby byla vyšší jejich trvanlivost a podobně. Navíc díky odšťavňovače budete stále čerstvý nápoj z čerstvého ovoce, což pomůže i vašemu organismu a vy sami budete cítit více energie. A další velkou výhodou je, že díky odšťavňovače také ušetříte, protože použijete své ovoce a nemusíte nakupovat drahé nápoje v obchodech.

Jak se odšťavňovač používá?

Odšťavňovačů je velká škála modelů, avšak většina z nich pracuje na stejném principu. Podstata je, že do otvoru dáte ovoce, které jste si předem přichystali a omyli vodou. Toto ovoce půjde dovnitř a některé odšťavňovače mají dvě komory. S tím, že do jedné vám teče šťáva z ovoce, kterou můžete rovnou konzumovat. V druhé komoře se shromažďují zbytky z ovoce, jako je slupka či jádřinec a podobně. Avšak existují modely, které to mají trochu jinak. Když máte šťávu vymačkanou, tak jí můžete hned pít a máte něco, co připomíná kvalitní džus, ale většina lidí si tuto šťávu ředí pomocí vody, protože jde o poměrně hustý koncentrát.

Komu se odšťavňovač nejvíc doporučuje?

Odšťavňovač se hodí do každé domácnosti, protože pomůže člověku jakékoliv generace. Ale jsou skupiny, pro které je velmi důležité, aby konzumovali zdravé jídlo a pití plné potřebných látek. Jednou skupinou jsou právě miminka a v pozdějším stádiu děti, které potřebují živiny, aby správně rostly. Mimo jiné se odšťavňovač doporučuje i starším lidem, kteří potřebují jednak sílu a energii z ovoce a jednak také živiny, které jim pomohou vyvarovat anebo po případě se lépe poprat s různými onemocnění.

Kde mohu odšťavňovač koupit?

Samozřejmě, že tento přístroj se běžně prodává v obchodech, jako jsou například obchody s věcmi pro domácnost anebo obchody s elektrickými přístroji. Avšak odšťavňovač si můžete objednat i na internetových obchodech.

Odšťavňovač je velký pomocník do domácnosti, který vám připraví čerstvý a zdravý nápoj plný energie.