Pokud hledáme nějaké očistné kůry vsaďme určitě na bylinky. Řekneme si bylinky, které náš organismus čistí nejvíce.

Autor obrázku: Sami Paju

Kopřivy – měly bychom je sbírat časně z jara a nejlépe mladé, protože to mají největší sílu. Můžeme je přidávat do jídel, do polévky, do nádivek… Používá se hlavně nať a listy. Pročišťuje, je močopudná, podporuje krvetvorbu, zažívání, vyplavuje z těla škodliviny, má vliv na metabolismus, lepší vzhled pleti.

Bříza – velmi účinné jsou mladé březové listy, které čistí krev a působí proti močovým a ledvinovým kamenům. Nejlepší je udělat si čaj.

Černý bez – další výborná bylinka proti nachlazení

Vrba – působí výborně proti chřipce

Pampeliška – tato hojně rostoucí bylinka, kterou často považujeme za plevel blahodárně zapůsobí na játra a žlučník

Ale je opravdu důležité dělat kůry z čerstvých bylinek a ne ze směs čajů, které koupíte v krámu. Využít můžete i bylinkáře, kteří pětují své bylinky a snadno je najdete na internetu. Ve větších městech narazíte i na specializované prodejny bylinek, které jsou také kvalitní.

Můžete je připravovat čerstvé nebo sušené je to v podstatě jedno důležité je že jsou to opravdu bylinky, které pochází z čistých stanovišť a o které bylo dobře pečované při sběru a sušení. V tom je jejich síla.

Vyzkoušejte některé z výše jmenovaných bylinek, mají blahodárný účinek na celý organismus a na celé vaše tělo. Budete se cítit velice dobře a mladě a stejně tak budete vypadat.