Dávno jsou pryč doby, kdy byly suplementy označovány jako škodlivé produkty, které ohrožují mužskou erekci, plodnost nebo se podílejí na vzniku rakoviny. Na tom není nic pravdy. Jedná se totiž o produkty na přírodní bázi, které buď tělu doplňují sacharidy, nebo bílkoviny. Plus jsou přidané některé minerály a vitaminy. Nic víc. Jak se ale rychle a efektivně vyrýsovat?

Autor obrázku: Cam Switzer

Poctivé cvičení

Pokud poctivě cvičíte a máte pocit, že se tělo stále nerýsuje, možná bude chyba ve stravě. Svaly, to jsou přeměněné bílkoviny ze stravy. Pro růst svalů bílkoviny potřebujeme. A pokud je nedokážeme dostat přirozeně ze stravy, měli bychom je pro rychlejší růst a vyrýsování brát uměle.

Na to jsou efektivní právě suplementy. Oblíbené jsou vysoce kvalitní proteiny, kde je vysoký obsah bílkovin. Tyto suplementy se prodávají nejčastěji ve formě prášku s konkrétní příchutí. S mlékem nebo vodou si připravíme nápoj, který konzumuje nejčastěji po cvičení neb před spánkem. Svaly pak nejen, že mohou lépe regenerovat, ale samozřejmě se i zvětšují a rostou.

Co na regeneraci svalů?

Pokud jsme začátečníci nebo máme těžké tréninky, musíme myslet i na regeneraci svalů. Nejlepším a nejrychlejším pomocníkem jsou sacharidy. Musí být ale kvalitní. Na to existují přípravky gainery. Jsou to sacharidové produkty, které opět připravíme ve formě nápoje. Pijeme je před nebo po cvičení.

Gainery pomáhají s regenerací svalů, ale také doplňují energii. Gainer najdete zde. Jsou důležité i jako ochrana před bolestí svalů, kdy vzniká kyselina mléčná a svaly bolí. Gainer ale neužívejte na noc, vznikal by tuk a tloustli byste.

Kde nakupovat?

Suplementy můžeme pořídit ve specializovaných prodejnách, ale také na internetu, kde jsou ceny nejnižší. Vyplatí se nakupovat od prověřeného prodejce. Dalšími produkty jsou pak kreatiny, různé multivitaminy nebo i energetické proteinové tyčinky. Doporučujeme kreatiny z eshopu fitexpres.sk, kde je velký výběr a nízké ceny. Suplementy nejsou zdraví škodlivé a mohou nám výrazně pomoci při budování vysněné postavy.