By: Stanislav Sedov

Lidské tělo je složitý organismus, o který se musíme pečlivě starat. Důležité je dodržovat patřičnou prevenci. Na trhu se vyskytuje mnoho doplňků stravy, které jsou však opravdu účinné a dokážou tělu dodat všechny potřebné vitamíny a minerály? Vyzkoušejte doplňky stravy stvořené přírodou.

Mladý ječmen pro správnou funkci organismu

Ječmen je obilovina, kterou všichni jistě dobře známe. Víme, že se z ní vyrábí pečivo a slad, ale utajeno nám zůstává mnoho jejích dalších využití. Ječmen je možné využít také jako doplněk stravy. Přesněji řečeno se jedná o zelený ječmen, který je velmi prospěšný pro celý lidský organismus.

Zelený ječmen je obvykle zpracováván do tobolek a uváděn na trh jako doplněk stravy. Jeho účinky jsou velkolepé a on se tak stává stále více oblíbeným. Tento doplněk stravy obsahuje sušenou šťávu z mladých listů zeleného ječmene, která disponuje širokým spektrem výživných látek.

Produkt je dostupný u mnoha dodavatelů a lišit se může především cenou, která následně odpovídá také kvalitě zpracování. Vyplatí se tedy vybírat o něco dražší výrobky, u kterých budete mít jistotu, že kupujete kvalitu. Lisování šťávy ze zeleného ječmene je poněkud obtížnější. Šťáva se po vylisování musí usušit při nízké teplotě. Tím se zachová její kvalita, ale také vysoká koncentrace všech živin.

Sušená šťáva z mladého ječmene dodává tělu všechny potřené látky a zároveň ho detoxikuje. Váš organismus bude kypět zdravím a nebude strádat. Poznáte to také na vaší psychické pohodě.

Malá řasa s velkými účinky

Alternativou mladého zeleného ječmene je sladkovodní řasa chlorella. Tento malý jednobuněčný organismus obsahuje oproti ostatním rostlinám opravdu velké množství chlorofylu.

Na lidský organismus působí velmi pozitivně. Obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, které tělo potřebuje. Tato malá, avšak velmi užitečná řasa se také vyznačuje vysokou mírou stravitelnosti (až 80%). Je opravdu velmi bohatá na bílkoviny (až 60%), které lidské tělo potřebuje. Obsahuje také velké množství vitamínů, mezi které patří především vitamín A, E a B3. Chlorella je také zdrojem vápníku, draslíku, hořčíku a zinku. Obsahuje však také karoteny, které ochraňují tělo proti volným radikálům. Tato malá sladkovodní řasa obsahuje dokonce 10x více betakarotenu než mrkev.

Pokud vás trápí bolesti hlavy způsobené stresem, neváhejte a vyzkoušejte tento doplněk stravy, který vám pomůže cítit se fit. Obsahuje totiž látku zvanou tryptofan, která pomáhá zmírňovat stres.

Zelenyzivot.sk nabízí tento doplněk stravy, který je upravený tou nejmodernější technologií. Neobsahuje žádné cizí látky ani mikroorganismy.

Chcete-li udělat něco správného pro své tělo, vyzkoušejte některý z těchto doplňků stravy. Pravidelné užívání vám zajistí psychickou pohodu a zdravé tělo.