Problémy s erekcí pociťují čím dál, tím mladší muži. Víte, jak jim předcházet?

0
203
Autor obrázku: Tina Franklin
Autor obrázku: Tina Franklin

Sex upevňuje vztah, je příjemný a také zdravý. Dospívající mládež začíná sexuálně žít nejčastěji ve věku mezi 16. až 18. rokem života. Patnáct, dvacet let si bezproblémově užívají slastí, které přináší, ale už kolem třicátého roku se čím dál, tím častěji začínají objevovat poruchy erekce.

I ojedinělý neúspěch v sexu může způsobit obavu z dalšího selhání a muž se může bohužel začít intimních chvilek stranit.

Civilizační choroba způsobena životním stylem?

Dříve tyto problémy byly zřídkavé a vyskytovaly se v mnohem vyšším věku. Protože jde o věc velmi intimní, muži se často stydí vyhledat odbornou pomoc. K tomu ale není důvod. Lékaři jsou na tyto případy zvyklí a setkávají se s nimi denně.

Dle odborníků jde o poruchu, kterou značně podporuje současný styl života. Stres, nezdravé a nevyvážené stravování, nedostatek odpočinku, alkohol, kouření…

Jak přecházet poruchám erekce

Aby byl váš sexuální život co nejdéle kvalitní a pro obě strany uspokojující, je velmi přínosné starat se o tělesné i duševní zdraví. Doporučuje se dostatečný pohyb, vyvážená a zdravá strava, nepřejídat se, ale také nepožívat nadměrného množství alkoholu a nekouřit.

Dočasnou poruchou erekce můžou být postiženi muži, kteří jsou v psychickém diskomfortu, jsou pracovně přetížení, doléhá na ně neustálý stres, nemají dostatek spánku. Pokud se ale vrátí do klidu, většinou dojde k nápravě zdravotního stavu.

Doplňky stravy a bylinky, které stojí za vyzkoušení

Bez předpisu je možné sehnat si pomoc v podobě doplňků stravy. Jmenujme Vimax pills, který je přírodní a na trhu je již téměř deset let. Vyzkoušet můžete i čaj z kotvičníku, jenž má příznivý vliv na sexuální funkce, adaptabilitu a výkonnost organismu.

Když porucha erekce přetrvává …

…je na místě vyhledat odbornou pomoc. Vyšetření není zdlouhavé, ani bolestivé. Lékař udělá komplexní prohlídku a navrhne pro pacienta nejvhodnější léčbu, může přijít na řadu i změna režimu – dieta, sport, … Někdy se také může stát, že je odhalena nemoc, která poruchy erekce způsobuje, např. diabetes, špatný krevní tlak a jiné.

Erektilní dysfunkci, jak se onemocnění odborně nazývá, lze účinně léčit pomocí přípravků, které umí oddálit ejakulaci, posílit erekci, nebo ji prodloužit. V lékárnách tak dostanete různé medikamenty, např. Sildenafil, Vardenafil… Ty jsou vydávány na předpis a je důležité, aby o jejich užívání rozhodoval lékař.