Erektilní dysfunkce: V čem je problém?

0
251

Termín erektilní dysfunkce je bohužel v současné době skloňován stále častěji. Nemůžeme se tomu divit, jelikož spousta nejen starších, ale i mladých mužů má problémy s erekcí. Jedná se o velmi citlivé téma, o němž v podstatě nikdo nechce příliš hovořit a mnozí pánové se bojí i nejrůznějších přípravků, natož pak návštěvy odborníka. I proto bychom se měli soustředit na důležité informace, jež se tohoto problému týkají. Osvětlíme si nejen samotný termín erektilní dysfunkce, ale i nejrůznější aspekty, jež se jí týkají.

Nejste v tom sám…

Na otázku, co je vlastně erektilní dysfunkce, je možné odpovědět několika způsoby. Obecně platí, že jde o nejčastější poruchu sexuálních funkcí. Některé studie hovoří o tom, že jí trpí více než polovina mužů, kteří přesáhli 40. rok svého věku. Někteří pánové mohou mít pouze dočasný problém s erekcí, což se za tuto poruchu nemusí považovat. V každém případě je potřebná podpora erekce. Příčiny mohou mít obtíže v intimním životě různé. Většinou se jedná o psychické problémy spojené s tím, že je člověk vystaven dlouhodobému působení stresu.

Jak se projevuje erektilní dysfunkce

Není možné říct, že by erektilní dysfunkce měla pouze jeden jediný příznak, podle kterého ji poznáme. Z drtivé většiny se jedná o neschopnost mužů dosáhnout erekce a užívat si tak intimních hrátek. Mnozí pánové erekce dosáhnou, nicméně mají problém ji udržet po dobu potřebnou k vykonání sexuálního aktu. Naopak u některých se může jednat pouze o částečné ztopoření.

Generické přípravky jako řešení

Spousta mužů míří s tímto problémem přímo k urologovi, který stanoví diagnózu a předepíše některý z léků. Zajímavou volbou jsou ale i generika, tedy přípravky na ryze přírodní bázi. Jmenovat bychom z nich mohli kupříkladu preparáty jako Kamagra a mnohé další obsahující Sildenafil, který najdeme třeba i ve Viagře.