Autor obrázku: Life Mental Health

Na trhu je dnes k dostání opravdu velké množství podpůrných doplňků na hubnutí. Oblíbenými se staly prášky na hubnutí. Využívají je zejména osoby, které sní o rychlém úbytku váhy. Patří mezi snadno dostupné léky, jenž si můžeme zakoupit v lékárně, obchodech se zdravou výživou i na internetu. Způsobí však tyto přípravky skutečně to, co mají nebo jde jen o šikovný marketingový trik jak z naivních lidí vytáhnout peníze?

Než si zvolíte spalovač tuku, seznamte se s jeho vlastnostmi. Jednotlivé preparáty na hubnutí mají různé mechanismy působení. Lze mezi nimi najít přípravky na snížení chuti k jídlu i dietní doplňky snižující vstřebávání tuků. Vlastnosti Vám napoví a pomohou ke správnému rozhodnutí. Předejte riziku, že si pořídí prášky nefunkční.

Přípravky snižující chuť k jídlu

Musíte si rozmyslet, jaké přípravky dostupné na trhu pro Vás budou nejlepší. Pokud víte, že pro Vás jsou vhodné přípravky snižující chuť k jídlu, volí se s přípravku obsahujících tyto složky:

Kofein – je v hubnoucích přípravcích kombinován s efedrinem, který prodlužuje jeho působení a zvyšuje fyzickou výkonnost. Kofein tak snižuje chuť k jídlu. Pozor si dejte hlavně na předávkování. Při užívání si zachovávejte zvláštní pozornost. Přípravek není vhodný pro osoby s poruchou krevního oběhu, kojící ženy a děti.

Jedlá vláknina – pohltí vodu, čímž nabobtná a utlumí pocit hladu. Reguluje práci střev a ulehčí i vyprazdňování. Je nestravitelná, proto se při jejím užívání v podobě prášku či tablet doporučuje vypít dva litry vody denně.

Přípravky na spalování tuků

Autor obrázku: tacit requiem (joanneQEscober )

Určité dietní doplňky způsobí, že se tuky rychleji spalují. Díky tomu dochází k hubnoucímu efektu. Přípravky obsahují tyto látky.

Efedrin – působí na proces hubnutí zvýšením produkce tepla organismem. Povzbudí mozek, výkon a krevní tlak.

L-karnitin – vzniká v lidském organizmu syntézou v játrech z aminokyselin, které jsou dodávané potravou. Obsažen je v mase a mléku. Dodává především energii svalům.

Přípravky blokující vstřebávání tuků

Patří mezi jiný druh prášku na hubnutí. Zabraňují vstřebávání tuků. Teoreticky se tak zabraňuje nadměrnému ukládání tukových zásob v tkáni, aniž by se měnila dieta. Prášky obsahují:

CLA – konjugovanou kyselinu linolovou, která je jednou z mastných kyselin. Zabraňuje pronikání tuků do tukové tkáně a napomáhá hubnutí.

HCA – kyselina hydroxidcitrónová. Brzdí vznik tukové tkáně ze spotřebovaných bílkovin a sacharidů.

Chitin – váže na sebe tuku, jež se nespotřebují v lidském organismu.

Velké množství prášku na hubnutí je výsledkem módy v hubnutí. Každý se snaží shodit nadbytečné kilogramy a nechá se nachytat na sliby výrobců, že postačí polykání prášků, abychom nakonec dosáhli vysněné postavy. Bohužel jde o omyl. Pokud chceme opravdu hubnout, tak k práškům musíme přidat i pohyb a změnu stravování ke zdravému a vyváženému způsobu.