cvičením do kondice
cvičením do kondice
cvičením do kondice, Autor obrázku: Oleg Klementiev

S blížícím se létem trápí většinu žen ty stejné problémy. Tím problémem je nadváha. Každá z nich chce být štíhlá do plavek, aby na pláži budila především obdiv. Pokud i vy patříte mezi ně, je nejvyšší čas začít na svém těle pracovat. Pamatujte, že v tom nikdy nejste sama a pokud budete chtít znát různé tipy a triky, jak vaše hubnutí ještě zefektivnit, rozhodně navštivte web eNadvaha.cz. Ten je určen všem, kteří nejenom trpí nadváhou, ale chtějí samozřejmě i zhubnout. Naleznete zde řadu různých návodů, jak na to.

Hlavním a prvním krokem je vůbec zjistit, jak velkou nadváhou trpíte. To se dá velice jednoduše vypočítat a tomuto procesu říkáme výpočet BMI. Stačí nám k tomu znát naši přesnou výšku a také aktuální váhu. Výsledný koeficient, který výpočtem získáme, poté porovnáme s tabulkou hodnot a ihned se přesně dozvíme, do jaké skupiny spadáme. Tímto výpočtem se nevypočítává pouze nadváha, ale lze také zjistit standardní váhu nebo i podvýživu.

Jak tedy reálně zhubnout?

Pokud se tedy naplno rozhodnete, že to s hubnutím myslíte vážně, je hlavním krokem přidání pohybu a také změna vašeho jídelníčku. Základem by samozřejmě měla být především zdravá strava, bohatá na ovoce a zeleninu. Nemusíte z toho však mít sebemenší obavy, jelikož díky různým receptům se téměř z každého produktu dá připravit chutný a zajímavý pokrm. Rozhodně však bude nutné ze svého jídelníčku vyloučit různá tučná, nebo i sladká jídla.

S tím také souvisí u čokolády, sušenky a jiné sladkosti, které mají na znik nadváhy ten největší vliv. Sama uvidíte, že pokud se do boje se svými kily pustíte, budete mít radost z každého ztraceného kila a centimetru, a postupně budete cítit, jak je vám stále lépe a lépe a snižování nadváhy půjde ještě rychleji. Díky sportovní aktivitě také tělo velmi výrazně posílíte a zvládnete tak mnohem více fyzické námahy, než tomu bylo dříve. Tak s chutí do toho a hlavně nepolevujte!