Šťastný chrup

0
250

Zejména v dnešní době stále častěji slýcháváme o zdravém životním stylu. Věděli jste však, že k němu kromě zdravé stravy, pohybu a dalších věcí patří i ústní hygiena? Pokud ne, již to víte. Duševní pohoda či štěstí zde samozřejmě patří také. Jestliže nás ale bude trápit bolest zubů, nebudeme se cítit dobře, ani se usmívat.

Včasná prevence

Tím nejdůležitějším je předcházení problémům, tedy včasná prevence. Do ní řadíme pravidelnou ústní hygienu s použitím vhodných přípravků. Mezi ně řadíme zubní pasty, kartáčky, dentální nitě či dentální kartáčky nebo ústní vody. Na trhu existuje mnoho druhů. Abychom si vybrali ty pravé, je nejlepší obrátit se na svého zubaře, který nám poradí. Málokomu se však chce pravidelně svého zubního lékaře navštěvovat. Preventivní prohlídky bysme však měli absolvovat minimálně 2krát do roku. Na zubní klinice nám nejen zuby prohlédnou, opraví, ale také poradí, co bychom měli používat a jak o svůj chrup pečovat. Prevence je důležitá. Nikdo z nás jistě nechce o své zuby brzo přijít a zůstat odkázán pouze na zubní implantáty.

Není na škodu také čas od času, opět 2 krát za rok navštívit kliniku dentální hygieny. Zde nám specialisté poradí také a velmi rádi. Absolvujeme zde speciální vyšetření, které nám dentisti provedou. Výhodou je individuální péče. Ta je jiná u každého z nás a odvíjí se dle našich potíží. Po prohlídce si vyslechneme následující rady.

Závěr:

Vyplatí se již v útlém věku začít o zuby pečovat. Začněte s pravidelnou hygienou, používáním vhodných přípravků, chozením na preventivní prohlídky a vyhledáním zubní kliniky. Uděláte tím nejen další krok ke správnému životnímu stylu, ale lépe se budete cítit především vy sami. Při pohledu na váš šťastný úsměv zareaguje také okolí.