By: Ralph Daily

Jak si mnozí myslí, jde o typickou potravinu opic. Ale banán má kouzelnou sílu i pro naše tělo. Nejen že jde o potravinu, která je všeobecně zdravá, ale má i mnoho jiných výhod.

Jak lze banán použít?

Banán kromě toho, že jde o skvělou potravinu, tak má mnoho dalších využití. Jednak jde o zdravý produkt, takže ženy ho využívají k výrobě pleťové masky, ale také ho můžeme využít pro dodání energie, ale také jako prevenci při některých obtížích.

Banánová pleťová maska

Každá pleť trpí, když je venku ostré sluníčko, kůže se loupe a potřebuje hydratovat a zregenerovat, což může za pomocí pleťové masky připravené z banánů. Můžeme dělat různé masky, jedna z nich se vyrábí z banánu, kde se přidá jedna lžíce smetany, dvě lžíce tvarohu a žloutek z vajíčka. A jednoduše si jí nanesete na tvář, necháte několik minut působit a pak si obličej omyjete. A hned ucítíte, jak jste omládla. Další masku si můžeme připravit pomocí banánu, do kterého dáte také vaječný žloutek a dvě lžíce olivového oleje a nanášíte je stejně na obličej. Ale někdo banán také často míchá s medem nebo zázvorem. Záleží na tom, co vaše pleť chce, samozřejmě to také můžete střídat, což je pro pleť také lepší.

První pomoc při onemocnění

Banán také může být prevencí pro mnoho onemocnění. Také jde o nejúčinnější lék na zimní depresi, protože jde o exotickou potravinu, která nám připomíná léto. Ale také můžete banán konzumovat jako prevenci pro osteoporózu, což znamená, že díky kvalitním látkám v banánech budete mít pevnější kosti, což se hodí i do blížící se zimy, až dojde k nějakému nepříjemnému pádu.

Jsem nekuřák díky banánům

Pravdou je, že pokud jste kuřákem a chtěli byste se tohoto hrozného zlozvyku zbavit, tak si kupte trs banánů. Protože tato kouzelná potravina v sobě skrývá hořčík, draslík a vitamínů B, a tak potlačuje chuť na další cigaretu. Pravdou je, že na vášnivého kuřáka, který je závislý již několik let, nemusí působit moc efektivně, ale je to jedna z cest, kterou můžete vyzkoušet.

Záchrana žaludku

Banán je perfektní potravina i pro váš žaludek. Pokud váš žaludek zatížíte velkým množstvím jídla, tak vám banán žaludek utiší. Stejně tak, když to přeženete s alkoholem a budete mít ráno kocovinu, tak vám také pomůže, když sáhnete po banánu, který zklidňuje žaludek.

Vhodná potrava pro kojence

Díky tomu, že jde o potravinu bohatou na zdraví prospěšné látky, tak se banán používá jako jídlo po kojence. Není moc sladké, ale je zároveň chutné a navíc se kojencům velice dobře podává, díky jeho konzistenci.

Banán má mnoho kouzelných vlastností, které mohou prospět vašemu zdraví, takže je jasné, že jde o potravinu, která je téměř k nezaplacení.