Odložte cigarety a pořiďte si vyporizér.

0
325

Jestliže jste ještě neměli možnost slyšet o vaporizaci, jistě budete překvapeni, o jak důmyslnou a zajímavou činnost jde.Flashvape-B-308x208

Vaporizace představuje inhalování páry, jež vychází tepelným zahříváním z bylinek, které umístíte do vaporizéru. Tento přístroj je dokonce používán kupříkladu v Německu také v lékařství. Díky zvolení toho či onoho druhy bylinky, můžete svému tělu pomoci k lepšímu fyzickému i psychickému zdraví.

Druhy vaporizérů

Své jméno nese podle latinského slova vapor neboli pára. Pevné či kapalné skupenství látky dokáže přeměnit na plyn. Jde o podobný princip, jako při aromaterapii. Páry obsahující látky z bylin se odpařují bez přispění ohně a k němu se pojícího spalování.

Nejčastěji používanými vaporizéry u nás jsou plynové. Jsou rozměrově malé a lehce je vměstnáte i do malé kapsičky nebo kabelky. K běžným patří i elektrické vaporizéry, právě jejich některé typy mají v Německu certifikát i pro využívání v medicíně.

Jaké bylinky inhalovat?

Srovnáme-li účinky bylinek při vyporizaci a např. při běžném louhování ve vroucí vodě, vaporizace bylin jim zanechává mnohem vyšší účinnost. Dokáží přispět k léčbě nachlazení, chřipky, respiračních potíží, ale také při stresu nebo problémech s trávením či zánětech a jinde.

K vaporizaci by měly být používány bylinky v bio kvalitě, tedy neošetřené pesticidy. Vhodné je konzultovat s lékařem použití bylinek na konkrétní zdravotní potíž.

Zvláště vhodné jsou bylinky jako aloe vera pro posílení organismu, pomoci při zažívacích problémech, anýz proti nadýmání a ke zmírnění menstruační bolesti, rozmarýn a tymián při léčbě dýchacích cest, eukalyptus při chřipce a nachlazení, nebo třeba lékařské konopí proti depresím, úzkosti, chronických bolestech či heřmánek na úzkost a dobrý spánek, levanduli ke zklidnění, bazalku k relaxaci, uklidnění a snížení nadýmání. Použít můžete ale i spoustu dalších bylin.

Pokud vás zaujal vaporizér, vězte ještě, že je potřeba dbát na nákup kvalitního přístroje. Takové nabízí např. e-shop kvalitnivaporzier.cz. U čínských levných vaporizérů může při zahřívání docházet k uvolňování škodlivých látek z materiálů, z nichž jsou vyrobeny.