Jak zahnat únavu

0
327

Únava může přijít z nevyspalosti, z velké psychické zátěže a také z toho, že nám není dobře. Pokud jsou příčiny únavy první dvě zmiňované, dá se s tím něco dělat. Pokud nám však není dobře a cítíme, že na nás něco leze, pak je nutné se z toho vyležet a vyléčit. Jiné řešení není.

Únava může přijít ve chvíli, kdy to vůbec nepotřebujeme. Pamatuji si na dobu, kdy jsem pracovala jak na denní, tak i na noční a moje tělo bylo ze všeho tak zmatené, že jsem jak na denní tak i na noční v práci dokázala usnout a nedařilo se mi únavu dostat pod kontrolu.

Pokud cítíte, že na vás jde spaní, pak si dejte kávu a to společně s colou, je-li to možné, zajděte si na vzduch a procvičte se. Pokud káva a cola nezabírají, dejte si energetický nápoj, existují také energetické bonbóny. Pokud se nelíčíte, opláchněte si obličej studenou vodou, pokud se líčíte, tak svůj obličej lehce z dálky postříkejte studenou vodou.

Máte-li možnost, tak si na chvíli odpočiňte a únavě se podejte. Vašemu tělu může stačit krátký spánek a lehký odpočinek, aby se z únavy probralo. Jste-li unaveni tak je vám zima, máte červené oči, kruhy pod očima a cítíte se vyčerpaně.

Maskovat únavu můžete make-upem, očními kapkami a horkým nápojem, který vás prohřeje. Únava samozřejmě není nikterak příjemná, ale s občasnou únavou můžete zabojovat. Typy jak na únavu jsou zde popsané, proto si je zapamatujte a použijte je, když vás únava začne zužovat.

Lepší než presso s mlékem, nebo laté, je pokud si dáte pořádného, silného turka, který se dokáže s únavou lépe poprat. Abyste se únavě vyhnuli, dopřejte si vydatný spánek a hodně odpočinku. Pokud jste dostatečně vyspalí, pak vás únava jen tak nedostihne.