Chtěla bych je mít větší anebo pevnější…? Která z nás nad tím někdy nezapřemýšlela? Některým z nás prsa nenarostou, některé je máme zničené po dětech a některé z nás podstoupily kvůli rakovině odběr prsu. Dá se s tím vším smířit, ale většina z nás se poohlédne po metodě, jak své tělo vylepšit, ať už je to pro Vás lepší pocit anebo pro radost manžela. Koneckonců, když tato metoda existuje, tak proč jí nevyužít?

V první radě je nutné si tuto plastickou operaci dobře promyslet. Jestli je nutné operační riziko podstupovat. Každý chirurgický zásah do lidského těla je pro organismus zátěží.

Najít si dobrou kliniku

Vyhledejte odborníky, kteří mají dlouholetou praxi, úspěšné výsledky a spokojené pacientky. Spousty reakcí se dočtete i na internetu. Specialisté Vám vždy se vším poradí. Proberou s Vámi všechna možná rizika, pomohou Vám vybrat správnou velikost implantátu tak, aby seděly k Vaší postavě, a vysvětlí Vám i pooperační průběh.

3 varianty provedení

  1. Řez kolem prsního dvorce – Ořízne se bradavka a implantát se vloží do spodní části prsa. Po dobrém zhojení je jizva skoro neviditelná.
  2. Řez provedený v podpaždí – Řez se vede z boku prsa, a tudy se vkládá implantát.
  3. Řez vedený podprsní linií – Řez se vede podprsní linií a směrem k bradavce. Jizva je viditelná, ale po dobrém zhojení a rekonvalescenci je nepatrná.

K dostání jsou dva tvary implantátů

Oválný

Ve většině případů je viditelné na první pohled, že má žena plastiku prsu. Prsa jsou hodně bujná a doslova trčí dopředu, ať žena dělá jakoukoliv činnost.

Kapkovitý

Jedná se o přirozenější implantát, který napodobuje tvar přírodních prsou. V tomto případě ani nemusíme poznat, že žena má silikonové implantáty.

Implantáty nejsou stálé. Je nutné je po 10 letech vyměnit. Cena je od 50.000,-Kč výše (dle výběru kliniky, velikosti implantátu, pooperační péče, atd,…)

Trendem dnešní doby jsou výplně z různých materiálů. Přesto že tím nejrozšířenějším jsou silikové implantáty, používají se i chemické látky, či vlastní tuk, který se odebere z jiných částí těla a do potřebných částí se vpichuje. Jde však jen o krátkodobý efekt.